Kvinner protesterer i Iran mot hijab-påbud
Foto: SalamPix/ABACA / Abaca

Iran

Oppsummert

Politiet i Iran vil slå hardere ned på kvinner som viser seg offentlig uten å dekke til håret, sier landets politisjef. Stadig flere iranske kvinner har protestert mot påbudet, og mange har demonstrert ved å gå uten hijab i offentligheten.

 • Flere drept i terrorangrep i Iran

  Flere mennesker ble drept da en bilbombe eksploderte torsdag utenfor et politihovedkvarter i byen Chabahar i Iran, melder statlige medier i landet. Flere tilfeldige forbipasserende er alvorlig såret. Ulike kilder oppgir dødstall mellom to og fire.

 • – Terrorangrep i Chabahar

  Tre mennesker skal være drept og flere såret i et terrorangrep i den iranske havnebyen Chabahar, melder iransk TV. Ifølge det iranske nyhetsbyrået IRNA var det en bilbombe, og det meldes også om skyting i området.

 • Iran angrep terroristleir i Syria

  Irans revolusjonsgarde har bombet en terroristleir i Syria, opplyser iranske myndigheter. Bakgrunnen er angrepet mot militærparaden i den iranske byen Ahvaz tidligere i september. 24 mennesker ble drept og flere ble skadet i militærparaden.

 • Dømt til døden for korrupsjon

  I Iran er tre personer dømt til døden for korrupsjon og økonomisk kriminalitet, ifølge landets statlige nyhetsbyrå IRNA. De tre ble dømt i en spesialdomstol som den iranske regjeringen har opprettet i kampen mot korrupsjon.

 • Iran avviser anklager om atomlager

  Iran avviser anklagene til Israels statsminister Benjamin Netanyahu om et hemmelig atomlager i en bygning i Teheran. Utenriksminister Mohammad Javad Zarif kaller anklagen obskøn og Netanyahu en «løgner som ikke slutter å lyve».

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no