NRK Meny
Kvinner protesterer i Iran mot hijab-påbud
Foto: SalamPix/ABACA / Abaca

Iran

Oppsummert

Politiet i Iran vil slå hardere ned på kvinner som viser seg offentlig uten å dekke til håret, sier landets politisjef. Stadig flere iranske kvinner har protestert mot påbudet, og mange har demonstrert ved å gå uten hijab i offentligheten.

 • Iran blokkerer Telegram

  Iran har beordret nettleverandører til å blokkere den populære meldingsappen Telegram, ifølge det iranske nyhetsbyrået Mehr. Tiltaket vil innebære forsinkelser og nedsatt funksjonalitet for de rundt 40 millioner iranerne som bruker appen.

 • Forsker pågrepet i Iran

  Den kjente, britisk-iranske forskeren Abbas Edalat er pågrepet i Iran, anklaget for å delta i et britisk «infiltrasjonsnettverk», melder iranske medier. Britiske myndigheter bekreftet overfor The Guardian at de undersøker om Edalat er pågrepet.

 • Rouhani: – Vil ikkje angripe nokon

  Iran vil halde fram å produsere våpen til eige forsvar, men har ikkje nokon intensjon om «aggresjon» mot naboland, seier president Rouhani ifølgje AFP. Iran held fram med å hevde at deira missilprogram er avgjerande for landet si sikkerheit.

  Hassan Rouhani
  Foto: AP
 • Vil stoppe Irans «ekspansjonisme»

  President Emmanuel Macron sier Frankrike er enig med Saudi-Arabia om å stoppe Irans «ekspansjonisme» i Midtøsten. Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman har de siste tre dagene vært på statsbesøk i Frankrike.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no