Kvinner protesterer i Iran mot hijab-påbud
Foto: SalamPix/ABACA / Abaca

Iran

Oppsummert

Politiet i Iran vil slå hardere ned på kvinner som viser seg offentlig uten å dekke til håret, sier landets politisjef. Stadig flere iranske kvinner har protestert mot påbudet, og mange har demonstrert ved å gå uten hijab i offentligheten.

 • Uklart om valgdeltakelsen i Iran

  Iransk tv har offentliggjort prognoser om resultatet i parlamentsvalget, men ikke om valgdeltakelsen. Lav deltakelse kan bety misnøye med myndighetene og økonomien, melder nyhetsbyrået AP. Flere tusen moderate kandidater ble nektet å stille til valg.

 • Terrorsanksjoner mot Iran tilbake

  OECD-landene, blant dem Norge, gjeninnfører sanksjonene mot Iran, som de hevder ikke har gjort nok for å slå ned på terrorfinansiering og hvitvasking. Financial Action Task Force (FATF), opphevet sanksjonene mot Iran i 2016.

 • Markerer revolusjonen i Iran

  Anti-amerikanske budskap florerte da flere tusen mennesker samlet seg i Iran tirsdag for å markere at det er 41 år siden den islamske revolusjonen i landet. «Død over Amerika» og «Vi vil kjempe til siste slutt» sto det på bannere i Teheran tirsdag.

 • PST stanset iransk agent

  Politiets sikkerhetstjeneste stanset i 2016 en iransk etterretningsagent i hagen til en norsk mann som er sentral i en proisraelsk organisasjon i Norge. Ifølge TV 2 hørte agenten til Quads-styrken som er en del av Revolusjonsgarden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no