Kvinner protesterer i Iran mot hijab-påbud
Foto: SalamPix/ABACA / Abaca

Iran

Oppsummert

Politiet i Iran vil slå hardere ned på kvinner som viser seg offentlig uten å dekke til håret, sier landets politisjef. Stadig flere iranske kvinner har protestert mot påbudet, og mange har demonstrert ved å gå uten hijab i offentligheten.

 • Vil helst ikke møte Rouhani

  USAs president Donald Trump sier nå at han helst ikke vil møte sin iranske motpart Hassan Rouhani under FNs hovedforsamling i New York neste uke. – Jeg utelukker aldri noe, men jeg foretrekker å ikke møte ham, sier Trump tirsdag

 • Australiere tiltales for spionasje

  Tre australske statsborgere, som sitter i varetekt i Iran, vil bli tiltalt for spionasje, melder det iranske nyhetsbyrået Tasnim.

 • Tre australiere fengslet i Iran

  Australske myndigheter bekrefter at de bistår tre australiere som blir holdt tilbake i Iran. Britiske medier har omtalt de tre personene som skal ha blitt nektet utreise i flere uker. The Guardian skriver at dreier det seg om to kvinner og en mann.

 • Russland og Iran møtes neste uke

  Russlands utenriksminister Sergej Lavrov skal møte sin iranske motpart Mohammad Javad Zarif i Moskva den 2. september for å diskutere situasjonen i Persiabukta, melder det statlige russiske nyhetsbyrået RIA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no