Kvinner protesterer i Iran mot hijab-påbud
Foto: SalamPix/ABACA / Abaca

Iran

Oppsummert

Politiet i Iran vil slå hardere ned på kvinner som viser seg offentlig uten å dekke til håret, sier landets politisjef. Stadig flere iranske kvinner har protestert mot påbudet, og mange har demonstrert ved å gå uten hijab i offentligheten.

 • Amnesty: Minst 208 drept i Iran

  Minst 208 personer er drept under den siste tidens demonstrasjoner i Iran, ifølge Amnesty International. Det er nesten 50 flere døde enn tidligere antatt. Mange av dem ble registrert i byen Shahriar i Teheran-provinsen, ifølge Amnesty.

 • 143 drepne i protestar i Iran

  Minst 143 menneske skal vere drepne i protestar i Iran, ifølgje Amnesty International. Regjeringa tredobla bensinprisane over natta i november, noko som førte til store protestar. FN sitt menneskerettskontor trur at over 1000 er arresterte.

 • Amnesty: Minst 143 drept i Iran

  Minst 143 personer er drept i demonstrasjonene som har preget Iran de siste dagene, ifølge Amnesty International. De første protestene brøt ut 15. november etter at myndighetene varslet at drivstoffprisene ville øke med mer enn 200 prosent.

 • Amnesty: Over 100 drept i Iran

  Minst 106 personer har mistet livet i opptøyene i Iran, ifølge Amnesty. De baserer tallet på videoer, øyevitner og menneskerettighetsaktivister i en rekke iranske byer. Uroen brøt ut etter at myndighetene varslet en kraftig økning i bensinprisen.

 • Knivdrept utenfor Teheran

  Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker har blitt knivstukket og drept av ukjente gjerningsmenn nær Teheran, melder lokale nyhetsbyråer. Gjerningspersonene skal ha angrepet med kniver og machete.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no