Hopp til innhold
Redningsmannskaper jobber på stedet der over mange mennesker ble skadd da det oppsto trengsel og panikk under en halloween-feiring i Sør-Koreas hovedstad Seoul natt til søndag lokal tid.
Foto: Lee Ji-eun / AP

Sør-Korea

Oppsummert

Sør-Korea har over 50 millioner innbyggere og er et av Asias tettest befolkede land. Yoon Suk-yeol fra Det konservative partiet er landets president.

 • Nord-Koreas satellitt havnet i sjøen

  Tidlig onsdag mislykket Nord-Korea i forsøket på å skyte opp en militær rekognoseringssatellitt. Det andre trinnet i raketten feilet og satellitten styrtet i havet, ifølge statelige medier. Den skal ha styrtet i Vestsjøen melder nyhetsbyrået AFP.

  Rekognoseringssatellitter kan være utstyrt med kameraer, radarer og avlyttingsutstyr som kan blant annet kan brukes til å overvåke militære aktiviteter i andre land.

  Både Japan og Sør-Korea sendte ut nød- og evakueringsvarsler etter melding om at Nord-Korea hadde sendt opp en rakett.

  – Advarsel om evakuering av Seoul var en feil, het det i en uttalelse fra Sør-Koreas innenriksdepartement.

 • En mann er pågrepet etter å ha åpnet dør på passasjerfly

  En passasjer er pågrepet etter å ha åpnet en dør på et Asiana Airlines-fly like før landing i den sørkoreanske byen Daegu fredag, opplyser landets myndigheter.

  Andre passasjerer om bord forsøkte forgjeves å forhindre at mannen fikk åpnet døra, opplyser det sørkoreanske samferdselsdepartementet.

 • Dør på passasjerfly opna seg under flyging

  Eit fly frå Asiana Airlines landa trygt i Daegu i Sør-Korea fredag etter at ei dør opna seg kort til før landing.

  Det fortel ein talsperson for selskapet til nyheitsbyrået Reuters.

  Ingen blei skadde i hendinga, men nokon passasjerar blei frakta til sjukehus med pusteproblem på grunn av sjokk.

 • Sør-Korea har skutt opp sin første

  Sør-Korea skjøt torsdag opp en kommersiell satellitt for første gang. Satellitten er en del av landets planlagte rombaserte overvåkingssystem. Oppskytingen skjer etter at Nord-Korea planlegger å skyte opp en militær spionsatellitt. Ifølge vitenskapsminister Lee Jong Ho i Sør-Korea var oppskytingen vellykket.

 • USA og Sør-Korea innleder stor og skarp militærøvelse

  Styrker fra USA og Sør-Korea innledet torsdag sin største felles militærøvelse med skarp ammunisjon noensinne. Målet er å slå tilbake et angrep fra nord.

  Det sørkoreanske forsvarsdepartementet opplyste at rundt 2500 soldater fra de to landene deltok i en fem dager lang øvelse som ble innledet i Pocheon, ikke langt fra grensen som skiller nord og sør. Stridsvogner, artilleri og kampfly deltar også i øvelsen.

  – Militærøvelsen viser at vi både har slagkraft og er klare til å svare på trusler med raketter og atomvåpen og også en krig i full skala, heter det i en melding fra forsvarsdepartementet i Seoul.

  I forrige uke meldte statlige medier i Nord-Korea at president Kim Jong-un har gitt klarsignal til å gjøre de siste forberedelser til oppskyting av landets første militære spionsatellitt.

  Militærøvelse i Sør-Korea
  Foto: Ahn Young-joon / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no