Hopp til innhold
Redningsmannskaper jobber på stedet der over mange mennesker ble skadd da det oppsto trengsel og panikk under en halloween-feiring i Sør-Koreas hovedstad Seoul natt til søndag lokal tid.
Foto: Lee Ji-eun / AP

Sør-Korea

Oppsummert

Sør-Korea har over 50 millioner innbyggere og er et av Asias tettest befolkede land. Yoon Suk-yeol fra Det konservative partiet er landets president.

  • Tidligere CIA-ansatt siktet for spionasje

    En tidligere ansatt i CIA og Det nasjonale sikkerhetsrådet i USA er siktet for spionasje til fordel for Sør-Korea.

    Sue Mi Terry har i avhør med FBI erkjent at hun ga informasjon til sørkoreansk etterretning, blant annet håndskrevne notater fra et møte med utenriksminister Antony Blinken der USAs politikk overfor Nord-Korea var tema.

    Ifølge siktelsen delte hun også annen hemmelig informasjon med sine sørkoreanske kontakter, snakket varmt om Sør-Korea i intervjuer og ga sørkoreanske tjenestemenn tilgang til amerikanske regjeringskretser (NTB).

  • Seks personer døde da bil kjørte inn i folkemengde i Seoul

    Seks personer er døde og minst sju er såret etter å ha blitt truffet av en bil i nærheten av rådhuset i Sør-Koreas hovedstad Seoul, melder nyhetsbyrået Yonhap.

    En politibetjent sier til Reuters at det drives etterforskning på stedet, men ønsket ikke å gi ytterligere kommentarer, skriver NTB.

  • Tror fabrikkbrann i Sør-Korea startet fra batterier

    23 arbeidere mistet livet i brannen ved en litiumbatterifabrikk i Sør-Korea mandag.

    Tirsdag beklager Aricell-sjef Park Soon-kwan brannen. Ifølge Reuters hevder toppsjefen at selskapet har gjennomført nok sikkerhetsøvelser og at brannslukkingsapprataer for litium var installert.

    Han sier de antar at brannen startet inne i batteriene. Det skal ha startet en rekke eksplosjoner der 35.000 batterier var lagret.

    Ifølge brannvesenet var 18 av de omkomne kinesere.

  • 16 døde og 5 savnet etter fabrikkbrann i Sør-Korea

    Sørkoreansk brannvesen melder at 16 personer er bekreftet døde etter fabrikkbrannen utenfor hovedstaden Seoul på mandag. Det melder Reuters. 5 personer er fortsatt savnet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no