Sør-Korea

 • Sør-Korea betalar Irans FN-kontigent med frosne midlar

  Iran får tilbake stemmeretten i FN si hovudforsamling, etter at Sør-Korea har teke frå ein frossen bankkonto for å betala Iran si FN-gjeld på 18 millioner dollar.

  Iran har stående meir enn 7 milliarder dollar i bankkontoar i Sør-Korea. Pengane er frosne på grunn av sanksjonar frå USA, og er betaling for olje som Iran eksporterte til Sør-Korea før USA trakk seg frå atomavtalen og innførte sanksjonar i 2015.

  Nedbetalinga blei gjort fredag i samarbeid med USA og FN etter at Iran kom med ein inntrengande appell til Sør-Korea. (NTB)

 • Sør-Korea: Folk med hårtap bør få dekkja behandlinga av staten

  I Sør-Korea bør folk med hårtap få dekkja behandlinga av staten, for å hindra diskriminering.

  Det meiner presidentkandidaten til regjeringspartiet.

  Lee Jae-myung seier han vil at staten skal dekkja til dels dyre hårtransplantasjonar, dersom han vinn valet i mars.

  Mange støttar Lee i forslaget, medan andre peiker på at dette vil bli eit svært dyrt tiltak for staten.

  hårtap
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK (illustrasjonsfoto)
 • To omikronsmittet døde i Sør-Korea

  To personer som var smittet med omikron-varianten av koronaviruset i Sør-Korea er døde, melder nyhetsbyrået Yonhap mandag. Dette skal være de første dødsfallene som blir registrert som kan knyttes til omikron-varianten. Begge pasientene var i 90-årene, så den eksakte dødsårsaken skal etterforskes, opplyser helsemyndighetene i byen Gwangju, skriver Reuters.

 • Korrupsjonsdømt eks-president benådet

  Sør-Koreas tidligere president Park Geun-hye som ble avsatt i 2017 og dømt til 20 års fengsel for korrupsjon, blir benådet, melder AFP.

  Park Geun-hye
  Foto: Ahn Young-joon / AP
 • Sør-Koreas president: Nærmer seg fredsavtale med Nord-Korea

  Sør-Koreas president Moon Jae-in sier at USA, Kina og Nord-Korea er enige om prinsippene i en fredsavtale som formelt avslutter Koreakrigen.

  Koreakrigen startet i juni 1950 og krigshandlingene ble i realiteten avsluttet i juli 1953. Det ble aldri underskrevet en fredsavtale, så krigen er i prinsippet fortsatt pågående. Spenningen mellom Nord-Korea på den ene siden og Sør-Korea og USA på den andre er fortsatt høy.

  Moon sier ifølge nyhetsbyrået Yonhap at landene nå er enige om prinsippene i en fredsavtale og at Sør-Korea vil presse på for å få den underskrevet.

Skogbrannen som herjer i Sør-Korea har tvunget flere tusen på flukt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no