Ulovlige migranter blir stanset i den engelske kanal
Foto: AFP

Den engelske kanal

Oppsummert

Britisk politi intensiverer patruljeringen av kysten etter at stadig flere migranter i småbåter forsøker å ta seg over kanalen. På grunn av stor skipstrafikk og strøm er overfarten farefull, og britiske myndigheter tror menneskesmuglere står bak.

 • 86 migranter tatt i Kanalen

  86 migranter i seks småbåter ble tirsdag stanset i den engelske kanal. Det er det høyeste tallet som er registrert på en enkelt dag, og settes i sammenheng med uroen rundt brexit. Hittil i år har 1100 migranter klart å ta seg over kanalen.

 • Migrantar arresterte i Calais

  Fransk politi har arrestert 44 migrantar, som natt til i går kom seg om bord på ei ferje som låg til kai i hamnebyen Calais, melder Reuters. Migrantane, som håpte å ta seg til Dover i England, skal ha brukt stige for å kome seg på ferja.

 • Redningsaksjon i den engelske kanal

  Minst 18 migranter er hentet opp etter at de prøvde å krysse den engelske kanal i småbåt på vei fra Frankrike. Ferden er svært risikabel på grunn av den travle skipstrafikken i kanalen. Det var trolig også barn ombord, ifølge franske myndigheter.

 • Flykter over den engelske kanal

  Britene har nå satt inn et krigsskip og tilbakekalt to kystvaktskip fra operasjonen i Middelhavet for å ta seg av situasjonen i Den engelske kanal. «Reza» er blant dem som betaler menneskesmuglere for å flykte i gummibåt til England over kanalen.

 • Britene øker patruljering i kanalen

  Britisk politi intensiverer patruljeringen av kysten etter at stadig flere migranter i småbåter forsøker å ta seg over kanalen. Søndag kom en gruppe på seks iranske menn i en oppblåsbar gummibåt.

SISTE NYTT

Siste meldinger