Flyktningleiren Moria på Lesvos i Hellas
Foto: ANGELOS TZORTZINIS / NTB Scanpix

Flyktninger i EU

Oppsummert

En ny rapport refser EUs behandling av migranter på Lesvos i Hellas, hvor stadig nye båter kommer fra Tyrkia. 5000 flyktninger lever i en overfylt leir med dårlige sanitærforhold, lange matkøer og spredning av smittsomme sykdommer.

 • Turister hjalp båtmigranter

  En båt med migranter ankom en strand på Gran Canaria fredag. Migrantene fikk vann, mat og håndklær av solturister på stranda. Ifølge nødetatene var det tolv menn, åtte kvinner og tre barn i båten som ankom stranden i San Bartolomao de Tirajana.

 • Store teltleirer revet i Paris

  Fransk politi har revet to teltleirer med over 1600 flyktninger og migranter i Paris. Hundrevis av beboerne skal være unge afghanere som har bodd i Sverige. Forholdene i leirene beskrives som svært dårlige, preget av rotter og narkotika.

  France Migrants
  Foto: Francois Mori / AP
 • Flere ulovlige grensepasseringer

  Antallet ulovlige grensepasseringer til EU økte betraktelig i september, ifølge grensestyrken Frontex. Over 17.200 flere migranter ankom EU via de mest brukte migrasjonsrutene i Middelhavet i september enn i august, en økning på 14 prosent,

 • Fann 45 pakistanske migrantar

  Politiet i Nord-Makedonia fann søndag 45 pakistanske migrantar i ein varebil ved byen Veles. Den 28 år gamle sjåføren blei arrestert. Migrantane hadde kome ulovleg frå Hellas, vil truleg bli sende tilbake.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no