Hopp til innhold
Oppdatert ukraina flyktninger
Foto: Louisa GOULIAMAKI / AFP

Flyktninger i EU

Oppsummert

Over 3 millioner har flyktet fra Ukraina siden Russland invaderte landet 24. februar. De fleste har krysset over til nabolandene Polen, Ungarn og Romania.

 • Mange migranter over Den engelske kanal

  Minst 444 migranter krysset over Den engelske kanal fra Frankrike til Storbritannia tirsdag denne uka. Det er det høyeste antallet på to måneder.

  Samtidig som den britiske regjeringen prøver å stoppe migrasjonen over Den engelske kanal ved å sende asylsøkerne til Rwanda, øker trafikken over kanalen. Det var britiske Sky News som meldte om de siste tallene.

  EUs grensebyrå Frontex opplyste mandag at de hadde registrert over 17.200 forsøk blant immigranter på å ta seg ulovlig inn i Storbritannia via Den engelske kanal i perioden januar-mai i år. Det er en økning på 122 prosent fra samme periode i fjor.

 • Auke i talet på migrantar som har teke seg ulovleg inn i EU

  Talet på migrantar som har kome seg til EU utan godkjende dokument i første kvartal, var det høgaste sidan 2016, ifølge grensestyresmaktene til EU.

  Frontex reknar med at det er gjort 40.300 «ulovlege kryssingar» av yttergrensa til EU dei tre første månadane i år. Det er ein auke på 57 prosent samanlikna med same periode i fjor, og omfattar ikkje flyktningar frå krigen i Ukraina.

 • 500 migranter stanset i Den engelske kanal

  Den britiske kystvakten stanset tolv småbåter med 395 mennesker om bord, mens den franske kystvakten stanset fire båter med 101 migranter om bord. Blant dem som ble satt i land ved Dover i Kent var det flere barn. 4500 migranter har hittil i år tatt seg til Storbritannia ved å krysse kanalen.

 • EU: Enige om plan mot menneskehandel

  Mandag møttes EUs innenriksministre for å diskutere krigen i Ukraina og flyktningstrømmen. Ministrene ble enige om en plan for å forhindre menneskehandel. Den skal beskytte sårbare flyktninger fra Ukraina.

  Strategien er å bidra med informasjon til de nyankomne flyktningene og å opprette nødtelefoner, samt å trene tjenestepersonell i førstelinjen til å identifisere ofre for menneskehandel.

  Innenriksministrene ble også enige om en plan om å koordinere mottak av barn fra Ukraina, ifølge en uttalelse fra EU-kommisjonen.

  Barn på et flyktningesenter i Warsawa
  Foto: Petr David Josek / AP
Hundrevis av migranter står fast på grensen mellom Hviterussland og Polen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no