NRK Meny
Normal

Tre etterforskere gransker nye tips i Espås-saken

Oslo (NTB): Tre etterforskere undersøker nå de over hundre nye tipsene som er kommet inn i forbindelse med etterforskningen av drapet på Trude Espås i 1996, melder TV 2.

Ålesund politistasjon

Tre etterforskere hos politiet undersøker nå de nye tipsene som politiet har fått.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Tipsene er kommet inn etter at TV 2-programmet Åstad Norge rettet søkelyset på den over 20 år gamle drapssaken på Trude Espås i Geiranger 22. august i år.

Yngve Skovly

Påtaleansvarlig Yngve Skovly sier han er overrasket over at såpass mange fremdeles tipser om Espås-saken.

– I løpet av den siste måneden har vi fått inn i overkant av hundre tips. Vi er overrasket over at antallet er så stort, sier påtaleansvarlig Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt til kanalen.

Allerede få dager etter det første programmet sa Skovly til NRK Møre og Romsdal at de hadde fått inn mange tips, og at disse ville bli undersøkt.

Les også:

Har ventet flere tips i høst

I ettertid har det kommet inn enda flere. Saken er fremdeles uløst etter 20 år, og blir tema i flere tv-program hos TV2 denne høsten. Skovly har tidligere sagt at all omtale av saken fører til nye tips, og at han forventer det samme etter fokuset på saken i Åsted Norge.

– Vi har fått en seks-sju tips som vi synes er spesielt interessante, og som vi kommer til å gå videre med straks. Det er kommet inn et titalls andre tips som vi skal undersøke nærmere, sier han.

Les også:

Tips om navngitte personer

Trude Espås

Trude Espås var stuepike i Geiranger noen få dager før hun ble drept. Hvem som sto bak, er fremdeles ukjent.

Foto: Privat / Scanpix

Skovly forteller at de bare så vidt er kommet i gang med å undersøke tipsene, og at de tar for seg de mest interessante tipsene først. Flere av tipsene dreier seg om navngitte
personer.

Skovly har ikke gitt opp håpet om at drapssaken kan bli løst.
– Det er jo 20 år siden, og det skal mye til, men vi kan jo aldri gi opp, sier Skovly.

Møre og Romsdal politidistrikt meldte tidligere i sommer at de nå vil be Kripos om hjelp i etterforskningen.