NRK Meny

Mor til Trude Espås ber drapsmannen om å melde seg

Det er fortsatt en gåte hvem som drepte Trude Espås i Geiranger 8. august 1996. På TV2 i dag ber mor til Trude Espås, Torgunn Olsen, drapsmannen om å melde seg.

Trude Espås

Det ble satt i gang en omfattende etterforskning da det ble klart at Trude Espås var drept i august 1996.

Foto: KJELL HERSKEDAL / Scanpix

Jakten på mannen som drepte Trude Espås for litt over tjue år siden utløste den største drapsetterforskningen som til da var gjennomført i Norge. 4000 personer er avhørt, og det foreligger om lag 10.000 dokumenter i saken.

Mor til Trude Espås uttaler seg nå til TV2-programmet «Åsted Norge».

Drapssaken ble etterforsket av Sunnmøre politidistrikt med assistanse fra Kripos. I august ba politimesteren i Møre og Romsdal om at den nyopprettede Cold Case-gruppen i Kripos sjekke se opp saken på nytt. Saken har ikke vært henlagt.

Trude Espås' mor, Torgunn Olsen, har nå et håp om at noen som vet noe vil kontakte politiet.

– Jeg vil at det skal komme inn tips og at saken skal bli løst så vi får en gjerningsmann som blir stilt til ansvar og får sin straff. Slik at det blir rettferdighet, sier hun til TV2.

I intervjuet med TV2 ber Torgunn Olsen også drapsmannen om å melde seg til politiet.

– For sin egen samvittighets skyld må han melde seg. Det er på tide, sier hun.

Bare de siste dagene har politiet fått inn over 30 nye tips i Espås-saken. Til NRK opplyser politiet at flere personer trolig blir kalt inn til avhør.

– Vi har fått inn enkelte tips som nok vil føre til litt innsats fra vår side, sier påtaleansvarlig ved Møre og Romsdal politidistrikt, Yngve Skovly til NRK.

Siste video/lyd

Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.
Eit heilt spesielt forskingsprosjekt er i gang ved Runde i Herøy. Aldri før er det gjort ei så stor undersøkning med bruk av ny teknologi langs kysten for å kartlegge øko-miljøet. Målet er mellom anna å finne ut kvifor bestanden av toppskarv og lundefugl går så kraftig ned.