NRK Meny
Normal

Slik feiret Daniel cup-avansementet

Molde sikret seg spill i cupfinalen ved å slå ut Lillestrøm på Åråsen. Da laget kom hjem til Romsdal, hadde Ole Gunnar Solskjær en overraskelse på lur.

Da Moldes cupfinaleklare spillere kom hjem med Oslo-flyet i formiddag, meinte tydeligvis Moldesjef, Ole Gunnar Solskjær, at gutta fortjente en utendørs lunsj med en innlagt overraskelse. En våt og kald en.

Daniel Berg Hestad måtte kle på seg våtdrakt i dag. Se videoen og bli med på surfing på idylliske Farstadsanden ved ville Hustadvika vest for Molde.

Fra tid til annen kan Moldes spillere observeres halvnakne på sørsiden av stadion, løpende til vannkanten for å dyppe seg i den til tider ganske så kalde Romsdalsfjorden, bare et steinkast fra Røkkeløkka. Denne gangen dro Ole Gunnar Solskjær lenger ut på landet med laget sitt, til en sandstrand ute ved kysten.

– Kanskje en god opplevelse

Laget hans, Molde er klare for cupfinalen. Mandagens lunch ble en blanding av feiring, restitusjon og lagbygging, på noe som nærmest kunne minne om en sommerdag på sandstranden på Farstad.

Nå skal jeg avgårde og kjøle meg ned. Så får vi se om det blir en god opplevelse, sier Molde-kaptein Daniel Berg Hestad. Han har nettopp fått på seg den åletrange drakta.

Daniel Berg Hestad

Daniel Berg Hestad kastet seg i vannet fredag. Ole Gunnar Solskjær beordret laget til kaldt bad.

Foto: Erik Hattrem / NRK

Molde lå lenge under

I løpet av torsdagens semifinale kunne det se ut som om det var Lillestrøm som skulle gå til cupfinalen. Laget fra Romerike ledet 2-1, i store deler av andre omgang. Men på overtid klinket Magne Hoseth til med et skudd som endte i nettmaskene, som sikret 2-2 og ekstraomganger.

I ekstraomgangene ble det ikke scoret noen mål, og kampen måtte avgjøres ved straffekonkurranse. Straffe på straffe gikk inn bak keeperne, men på siste spark for Lillestrøm viste keeper Ørjan Håskjold Nyland heltetakter, slik han også gjorde for Hødd i fjorårets cupfinale.

MFK bader

Idyllen ble omtrent fullkommen da Molde-spillerne badet etter semifinaleseieren.

Foto: Erik Hattrem / NRK

– Rosa var kanskje ikke helt macho..

Molde er altså klare for cupfinalen, og på Farstadsanden måtte spillerne ta på seg tettsittende våtdrakt og kaste seg i vannet. Selv om Daniel Berg Hestad samtidig måtte kle seg i rosa, regner han ikke med at macho-stempelet ble noe mindre etter dagens økt i det kalde vannet.

– He,he. Valget er tatt. Jeg er ikke sikker på om rosa er det helt riktige valget, skratter Berg Hestad, før han løper ned mot bølgene som slår mot sandstranden. Det er faktisk ikke så aller verst temperatur denne dagen. I alle fall ikke i luften.