Cupfinale for spesielt inviterte

Kun 2500 cupfinalebilletter legges ut på det åpne markedet når salget starter i begynnelsen av oktober.

Ullevål stadion

Søndag 24 november spiller Rosenborg igjen cupfinale på Ullevaal stadion

Foto: Rainer Prang / NRK

Det er ti år siden Rosenborg spilte cupfinalen sist, men flaks avgjør om du får sjansen til å opppleve finalen på Ullevaal stadion.

Cupfinalen 2003

Jan Gunnar Solli scora 2 mål under cupfinalen i 2003 og sikret Rosenborg NMgull.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

Det er plass til 25000 tilskuere på Ullevaal, men kun 2500 billetter legges ut for salg på det åpne markedet. Hvem som får de, avgjøres ved loddtrekning.

Fordeling

Hvor mange billetter Rosenborg og motstanderlaget får blir offentliggjort etter semifinalen mellom Lillestrøm og Molde i kveld, men i fjor fikk finalelagene 13000 billetter. Resten av billettene går til sponsorer, lag og foreninger.

- Vi prioriterer jo først og fremst de to finalelagenes supportere og fordeler billetter ut ifra hvor mange tilskuere de har hatt i tippeligaen, sier kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff.

Mange om beinet

Rosenborg tror de får rundt 7000 billetter. Sponsorer, partnere og sesongkortinnehavere står først i køen for å få disse, men heller ikke alle med sesongkort får nødvendigvis kjøpt billett.

– Vi har solgt 7400 sesongkort, men kan kun legge ut rundt 5000 cupfinalebilletter til disse, sier daglig leder i Rosenborg Ballklub, Tove Moe Dyrhaug. Hun skulle gjerne hatt flere billetter å tilby sine supportere.

– Vi ønsker flere billetter, men NFF har satt et tak, og det må vi forholde oss til, sier Dyrhaug.

5000 billetter til NFFs samarbeidspartnere

Graff

Svein Graff i NFF.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

De fleste billettene til cupfinalen går til sponsorer, samarbeidspartnere, lag og foreninger. Norges fotballforbunds egne sponsorer og datterselskapet UBC fikk i fjor nesten 5000 billetter. Det er en fordeling Graff mener er riktig. Likevel skulle han gjerne hatt flere billetter å tilby på det åpne markedet.

– Dette er den ene dagen i året vi gjerne skulle hatt en stadioen med plass til 50 000 tilskuere. Men, nå bygger vi ut Ullevaal, så neste år har vi plass til 28000, sier Graff.

Slik ble billettene fordelt i 2012:

Finalelagene,13000
Åpent salg, 2500
Sesonghefter, 350
Klubbene/Serieforeningene/kretsene, 2050
Frikort/forkjøpsrett, 1500
Norsk Supporterallianse, 400
NFFs Samarbeidspartnere, 2650
Presse, 350
UBC, 2200
Totalt, 25000

NFF offentliggjorde billettfordelinga for årets finale torsdag kveld. De to NM-finalelagene får totalt 13 000 billetter. Rosenborg får 7300 billetter, mens Molde får 5700.

Siste nytt

 • Storseier til Manchester United

  Ole Gunnar Solskjærs mannskap ble altfor sterke for «norskeklubben» AZ Alkmaar på Old Trafford. Kampen endte 4-0. Ashley Young og Juan Mata (straffe) scoret ett mål hver, mens Mason Greenwood gjorde to. Alle målene kom i løpet av en 20 minutters periode i andre omgang. Begge lagene var videre til 16-delsfinaler i Europaligaen før kveldens oppgjør, men Fredrik Midtsjø må stå over neste kamp for AZ Alkmaar etter sitt tredje gule kort i gruppespillet.

  Europa League - Group L - Manchester United v AZ Alkmaar
  Foto: Jon Super / Reuters
 • Uavgjort for RBK i Nederland

  Pål André Hellands scoring etter 22 minutter borte mot PSV Eindhoven sørget for at Rosenborg ikke går poengløse ut av høstens Europaliga. Det ene poenget hindrer likevel ikke at trønderne ender sist i gruppe D. PSV Eindhovens utlikningsmål i andre omgang ble scoret av Mohammed Ihattaren. Heller ikke Eindhoven går videre fra gruppespillet. Rosenborg har ikke vunnet en gruppespillkamp i Europa siden 28.9.2017.

  I gruppe B slo Malmø FC København med 1-0. Dermed går begge lag videre fra gruppespillet.

  Netherlands Soccer Europa League
  Foto: Peter Dejong / AP
 • VIF forlenger med Deila

  Ronny Deila signerte i ettermiddag en ny kontrakt med Vålerenga, som gjør ham til trener de neste tre sesongene. Det skriver VG. Klubben mener at 44-åringen er rett mann til å ta Vålerenga videre, til tross for tidenes dårligste høstsesong.

  Ronny Deila og Vålerenga er inne i en dårlig periode
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal