Cupfinale for spesielt inviterte

Kun 2500 cupfinalebilletter legges ut på det åpne markedet når salget starter i begynnelsen av oktober.

Ullevål stadion

Søndag 24 november spiller Rosenborg igjen cupfinale på Ullevaal stadion

Foto: Rainer Prang / NRK

Det er ti år siden Rosenborg spilte cupfinalen sist, men flaks avgjør om du får sjansen til å opppleve finalen på Ullevaal stadion.

Cupfinalen 2003

Jan Gunnar Solli scora 2 mål under cupfinalen i 2003 og sikret Rosenborg NMgull.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

Det er plass til 25000 tilskuere på Ullevaal, men kun 2500 billetter legges ut for salg på det åpne markedet. Hvem som får de, avgjøres ved loddtrekning.

Fordeling

Hvor mange billetter Rosenborg og motstanderlaget får blir offentliggjort etter semifinalen mellom Lillestrøm og Molde i kveld, men i fjor fikk finalelagene 13000 billetter. Resten av billettene går til sponsorer, lag og foreninger.

- Vi prioriterer jo først og fremst de to finalelagenes supportere og fordeler billetter ut ifra hvor mange tilskuere de har hatt i tippeligaen, sier kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff.

Mange om beinet

Rosenborg tror de får rundt 7000 billetter. Sponsorer, partnere og sesongkortinnehavere står først i køen for å få disse, men heller ikke alle med sesongkort får nødvendigvis kjøpt billett.

– Vi har solgt 7400 sesongkort, men kan kun legge ut rundt 5000 cupfinalebilletter til disse, sier daglig leder i Rosenborg Ballklub, Tove Moe Dyrhaug. Hun skulle gjerne hatt flere billetter å tilby sine supportere.

– Vi ønsker flere billetter, men NFF har satt et tak, og det må vi forholde oss til, sier Dyrhaug.

5000 billetter til NFFs samarbeidspartnere

Graff

Svein Graff i NFF.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

De fleste billettene til cupfinalen går til sponsorer, samarbeidspartnere, lag og foreninger. Norges fotballforbunds egne sponsorer og datterselskapet UBC fikk i fjor nesten 5000 billetter. Det er en fordeling Graff mener er riktig. Likevel skulle han gjerne hatt flere billetter å tilby på det åpne markedet.

– Dette er den ene dagen i året vi gjerne skulle hatt en stadioen med plass til 50 000 tilskuere. Men, nå bygger vi ut Ullevaal, så neste år har vi plass til 28000, sier Graff.

Slik ble billettene fordelt i 2012:

Finalelagene,13000
Åpent salg, 2500
Sesonghefter, 350
Klubbene/Serieforeningene/kretsene, 2050
Frikort/forkjøpsrett, 1500
Norsk Supporterallianse, 400
NFFs Samarbeidspartnere, 2650
Presse, 350
UBC, 2200
Totalt, 25000

NFF offentliggjorde billettfordelinga for årets finale torsdag kveld. De to NM-finalelagene får totalt 13 000 billetter. Rosenborg får 7300 billetter, mens Molde får 5700.

Siste nytt

 • Amerikaner vil kjøpe Rooneys klubb

  Den amerikanske forretningsmannen Chris Kirchner vil kjøpe den engelske fotballklubben Derby, som har legenden Wayne Rooney som trener.

  Kirchner, som har stiftet logistikkteknologi-selskapet Slync.io, har skrevet til klubbens supportere og opplyst at han ønsker å kjøpe klubben.

  Derby er satt under administrasjon og konkursbeskyttelse. Det har sørget for at klubben er blitt trukket tolv poeng og er sist i mesterskapsserien.

  Kirchner ber om godkjenning fra det engelske ligasystemet.

  – Jeg vil respektere den prosessen. Mitt team er uansett i gang med samtaler med alle involverte om hvor vi skal starte, skriver Kirchner.

  Han skriver videre at han særlig er imponert over holdningen til manager Wayne Rooney. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Stoke City
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Sky: - United i kontakt med Conte

  Manchester United skal ha teke kontakt med italienske Antonio Conte (52), melder Sky Sports.

  Conte slutta som trenar for Milano-klubben Inter i sommar etter å ha leia klubben til tittelen i Serie A. Han har ingen ny klubb etter det, og har vore langt framme i spekulasjonanen om kven som skal ta over Manchester United dersom Ole Gunnar Solskjær får sparken.

  Conte leia også Chelsea til ligameisterskap i 2017.

  Antonio Conte
  Foto: JENNIFER LORENZINI / Reuters
 • Reiten drillet som venstreback

  Guro Reiten kan tirsdag skrive seg på lista over angrepsspillere som har spilt venstreback på kvinnelandslaget. Hun ble drillet der før Belgia-kampen.

  – Jeg gjør jobben jeg blir satt til, og i dag var det der, sa Reiten til NTB etter treningen på Ullevaal, der Norge skal ta imot den antatt hardeste rivalen i kampen om gruppeseier og VM-billett. Det kan bli en svært viktig kamp.

  – Julie Blakstad fikk en kraftig lårhøne mot Polen, og vi trengte å finne en løsning om hun ikke kan spille. Vi har vært innom flere ulike alternativer, men Guro har vært vingback i Chelsea i ganske mange kamper denne sesongen, så det føles ikke helt unaturlig å teste henne som back, sa Martin Sjögren til NTB.

  Han har ikke utelukket at Blakstad kan bli klar.

  – Hun testet seg i dag, og det så vel ut som det gikk ganske bra. Hun var iallfall med på trening, men jeg må gjøre en vurdering med det medisinske teamet og høre hva de mener. (NTB)

  Kvinnelandslaget fotball trener
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal