NRK Meny
Normal

Senterpartiet med massivt oppsving

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum skryter av partiets lokalpolitikere etter et imponerende valg i Møre og Romsdal. Sp kan ende med ordføreren i tosifret antall kommuner i fylket.

Trygve Slagsvold Vedum

KAKEGLEDE: Trygve Slagsvold Veum har god grunn til å feire med litt kake. Den kan han også dele med Senterpartiets representanter i Mlre og Romsdal, som har gjort et godt valg.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Valglogo
Ola Rognskog

POPULÆR: Ola Rognskog og hans parti fikk hele 64 prosent av stemmene i Halsa kommune.

Foto: Trond Vestre / NRK

Senterpartiet er i ferd med å gjøre et kjempegodt valg i Møre og Romsdal. Etter forrige valg fikk partiet ordføreren i syv kommuner, men mye tyder på at årets tall vil overstige dette og også muligens bli tosifret.

Sent tirsdag kveld ble det klart at Ap, SV, KrF, Venstre og Sp foreslår Odd Jostein Drotningshaug som Sykkylvens nye ordfører.

Partileder, Trygve Slagsvold Vedum mener partiet er på vei opp fra en bølgedal i Møre og Romsdal.

– Ja, det ser virkelig sånn ut. Når får vi et kjempegodt lag med ordførere, flere kommunestyrerepresentanter og også flere i fylkestinget. Vi blir et veldig stort og kraftfullt lag, så vi begynner å få et skikkelig oppsving. Det er motiverende, mener han.

Gjorde rent bord

Forhandlingene pågår fortsatt i flere kommuner, men en ting som er klart er at Ola Rognskog sitter ved roret i Halsa kommune i fire nye år. Hvor partiet gjorde rent bord.

Rognskog og resten av Senterpartiet i kommunen fikk fornyet tillit av hele 64 prosent av befolkningen i nordmørskommunen.

– Jeg har holdt på med dette i åtte år og har nødvendigvis dratt inn god erfaring. Kanskje er det det som er en av de store forklaringene, spekulerer den populære mannen.

Skryter av lokalpolitikerne

Slagsvold Vedum hyller sine egne lokalpolitikere i Møre og Romsdal og i resten av landet.

– Det er fantastisk bra. Vi har hatt mange gode, lokale kandidater dette valget. Kombinasjonen av at vi vil ta hele landet i bruk og ha tjenester nær folk og har mange gode kandidater, har nok gitt mye tillit. Det er kjempehyggelig, sier en som alltid smørblid partileder.

Også i Kristiansund har Senterpartiet gjort det godt:

– Senterpartiet er ikkje berre for landbrukskommunar, skjønar du, seier Elin Wasmuth Hansen, som no kan smykke seg med tittelen bystyrerepresentant i Kristiansund (Sp).