Hopp til innhold

"Hei, er det ordføreren i Tingvoll? Nei, i dag er jeg rådmann i Halsa"

Den nyvalgte ordføreren i Tingvoll, Milly Bente Nørsett (Ap) har travle dager. Frem til 1. februar er hun også fungerende rådmann på deltid i nabokommunen Halsa.

Milly Bente Nørsett

DOBBELTROLLE: Milly Bente Nørsett (Ap) er ordfører i Tingvoll og fungerende rådmann i Halsa.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Milly Bente Nørsett var konstituert rådmann i Halsa da hun ble valgt som ny ordfører i Tingvoll. Halsa kommune har nå ansatt ny rådmann, men Anita Ørsal Oterholm tiltrer ikke i stillingen før 1. februar neste år.

Inntil videre er det derfor ordføreren i Tingvoll kommune som må holde fortet i Halsa kommune. Når vi ringer Milly Bente Nørsett er hun på plass på kontoret i Halsa.

Det er jo ingen av kommunene som er tjent med at jeg har begge hattene på.

Milly Bente Nørsett

Travelt

– Ja, det er travelt. Det sier ganske mye da når du på en måte skal ha ansvaret for et budsjett og at alt skal gå greit i én kommune samtidig som du er lokalpolitiker i 100 prosent stilling i den kommunen du bor i. Jeg har én fast kontordag i Halsa, ellers blir det lange kvelder og mye arbeid i helga, sier Milly Bente Nørsett med et smil.

– Klarer du å holde styr på hattene da?

– Jeg prøver så godt jeg kan da. Det er jo ingen av kommunene som er tjent med at jeg har begge hattene på. Samtidig er det mange felles arenaer. Om du stiller som rådmann eller du stiller som ordfører så er du på den samme møteplassen, sier Milly Bente Nørsett.

Utfordringer

Halsa og Tingvoll er to litt ulike kommuner med ulike utfordringer. Halsa med litt over 1500 innbyggere, har over tid opplevd en kraftig nedgang i folketallet mens Tingvoll som er dobbelt så stor, er en kommune der folketallet vokser litt.

– Befolkningsnedgangen i Halsa merker du jo på alle tjenestene. Situasjonen nå er at vi har 10 sykehjemsplasser for mye, og vi er nødt til å tilpasse budsjett og årsverk. Det er en ganske tøff prosess. Skolen går bra. Barnehagene også noen år til. Men det er så få barn som blir født så hva gjør vi da med strukturen, sier Milly Bente Nørsett.

– Tingvoll er et flerkulturelt samfunn med et asylmottak som har fungert i 25 år, og kommunen har bosatt flyktninger over lang tid. Halsa begynte først i fjor. Så her er det erfaringsutveksling fra begge sider, sier Nørsett.

Politisk har det vel vært litt "skurring" kan du si. Jeg har fått spørsmål fra talerstolen om hvor lenge jeg skal ha denne dobbeltfunksjonen, og da har jeg sagt at så snart jeg får avlasting så blir jeg ordfører for fullt.

Milly Bente Nørsett

Litt "skurring"

1. februar neste år er den nye rådmannen på plass i Halsa. Deretter blir det overlapping i cirka en måneds tid. Først rundt 1. mars er Milly Bente Nørsett helt ute av rådmannskontoret i Halsa.

Nørsett forteller at administrasjonen i Tingvoll mener det er greit at hun er i dobbelt stilling inntil videre mens politikerne har stilt en del spørsmål.

– Politisk har det vel vært litt "skurring" kan du si. Jeg har fått spørsmål fra talerstolen om hvor lenge jeg skal ha denne dobbeltfunksjonen, og da har jeg sagt at så snart jeg får avlasting så blir jeg ordfører for fullt. Det er jo det jeg vil, sier Milly Bente Nørsett.