Vedum: – Det beste grunnlaget for stortingsvalget 2017

Senterpartiet har over 9 prosent når rundt to tredjedeler av stemmen er talt opp. Partileder Trygve Slagsvold Vedum sier de hadde som mål å komme over 7-tallet.

Trygve Slagsvold Vedum

GLAD: Trygve Slagsvold Vedum er svært godt fornøyd med valgresultatet så langt.

Foto: Mathias Vedeler / NRK

Valglogo

– Det er veldig høyt, det er utrolig høyt, jeg tror ikke det ender der. Men vi hadde vært glad hvis vi så 7-tallet, og det virker som om vi i hvert fall kommer til å se det. Det virker som om det komme til å bli et veldig solid resultat for oss, sier Slagsvold Vedum til NRK.

Stemningen er helt på topp under Senterpartiets valgvake i Oslo. Partilederen ble møtt av vill jubel da han ankom stedet like før kl. 23.

– Det beste grunnlaget

Senterpartiet gjør det vanligvis bedre i mindre kommuner, som er raskere til å telle opp stemmene enn de store byene. De gode tallene er derfor langt fra sikre.

Men partilederen føler seg sikker på at de vil lande på et godt resultat. I talen sin la han vekt på at de skal bruke dette valget til å jobbe frem mot neste stortingsvalg i 2017.

– Dette er det beste grunnlaget. Hvis vi gjør et godt valg nå, er det den beste starten til stortingsvalget. For da håper vi at det kommer inn nye koster, sier Vedum.

– Et kjempevalg

Under kommunevalget i 2011 fikk partiet 6,7 prosent og i stortingsvalget to år etter 5,5 prosent. Begge deler skuffende resultater.

Nå kan partiet være på vei opp fra slitasjen de opplevde i regjering.

På spørsmål om de vil feire allerede nå, svarer Vedum:

– Vi har gjort et kjempevalg i mange kommuner. Både i rene landkommuner og også i bykommuner. Det ser ut som om det blir et veldig positivt valg og veldig mange plasser, sier Vedum.

Fester i Mathallen

Partiets valgvake holdes hos restauranten Hitchhiker som ligger i Mathallen i Oslo. Restauranten står også for matserveringen, som er sandwicher med pastrami og coleslaw.

– Jeg er veldig glad for at vi har valgvaken er på Mathallen. For hvem er Norges matparti? Jo, det er Senterpartiet, sa Vedum til trampeklapp i sin ankomsttale.

SISTE NYTT

Siste meldinger