Hopp til innhold
Storfe med GPS-klave og oppfinneren av klave
Foto: Magnus Gabrielsen

Nofence i Gjemnes

 • Nofence gjør suksess internasjonalt

  Gjemnes-bedriften Nofence er på jakt etter arbeidskraft. Den tradisjonelle måten å gjerde inn dyra på er erstattet med et usynlig, digitalt gjerde som styres via en app. – Vi har allerede vokst mye, men vi trenger folk i både lederstillinger, og folk som skal jobbe med kvalitet og utvikling. Vi har vokst ut av Batnfjordsøra og Norge, så nå har vi kontor i England, USA, og vi holder på å etablere oss i Spania, sier HR-manager Anne Dahle.

  Nofence digitalt geitegjerde.
  Foto: Eirik Haukenes / NRK
 • Tilskot og lån til Nofence

  Nofence i Gjemnes får 13,75 millionar kroner i tilskot og 15 millionar i vekstlån frå Innovasjon Norge. Selskapet har utvikla virtuelle gjerde for beitedyr, men har i hovudsak seldt produktet til kundar innanlands. No ønskjer Nofence å redusere kostnaden for å kunne gå inn i nye marknader, og treng difor pengane til å vidareutvikle teknologien.

  Oscar Hovde Berntsen
  Foto: Tore Ellingseter / NRK
 • Satser i utlandet

  Gjemnesbedriften Nofence åpner sitt første utenlandskontor. Det skjer ved Birmingham i England. Bedriften lager elektroniske klaver som gjør at bønder slipper å bruke gjerde for å holde dyra innenfor et visst beiteområde. Nofence satser på produksjonsrekord med 27 000 klaver i år. – Kontoret i England er utgangspunktet for en større utenlandssatsing, sier fungerende styreleder Olbjørn Kvernberg

  Geiter Nofence
  Foto: Roar Halten / NRK
 • Nofence i vekst

  Gründerbedrifta Nofence på Batnfjordsøra i Gjemnes er i full vekst og har no rundt 10 tilsette og har flytta inn i nye og større lokale. Produksjonen av geiteklaven med det usynlege gjerdet blei konkurranseutsett og er i gang hos elektronikkprodusenten Simpro på Løkken Verk i Trøndelag. – Ambisjonen i 2018 er produksjon av 7000 geiteklaver med virtuelt gjerde, seier økonomisjef Håkon Holmen.

  Nofence - alle fire ansatte
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
 • Nofence i vekst

  Gründerbedrifta Nofence i Gjemnes er i kraftig vekst. Bedrifta har nyleg auka arbeidsstokken til ti personar og flytta inn i nye og større lokale på Batnfjordsøra. No er produksjonen av 7000 geiteklavar i gang ved Simpro i Løkken i Trøndelag, og geitebønder over heile landet ventar på at den GPS-styrte geiteklaven skal kome på marknaden.

  Geiter med NoFence halsklave
  Foto: NoFence

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL