NRK Meny
Storfe med GPS-klave og oppfinneren av klave
Foto: Magnus Gabrielsen

Nofence i Gjemnes

 • Nofence vil ha jobbsøkjarar

  Gjemnes-bedrifta Nofence opplever stor pågang av jobbsøkjarar, etter at dei no har fått klarsignal og kan starte produksjonen for fullt av geiteklaven Nofence. I løpet av neste år treng Nofence 10 - 12 nye medarbeidarer berre på Batnfjordsøra. Ein stor internasjonal marknad opnar seg for GPS-halsklaven og dagleg leiar i Nofence, Erik Harstad, seier dei no må bygge opp bedrifta.

  Kasjmirgeiter
  Foto: Sissel Brunstad / NRK
 • Mattilsynet: Fornøyd med Nofence

  Også Mattilsynet gir nå klarsignal til bruk av geiteklaven som Batnfjordselskapet Nofence har utvikla. Seksjonssjef Torunn Knævelsrud, med ansvar for dyrevelferd i Mattilsynet, sier til NRK at Nofence har gjort det Mattilsynet har bedt om og dokumentert effekten av dette produktet på dyrevelferden. Det er Mattilsynet fornøyd med. Nofence har ordrer på 16 millioner og skal levere 7700 geiteklaver neste år.

  Nofence - alle fire ansatte
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
 • Nofence er lovlig

  Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) har levert dokumentasjon som betyr at dyrevelferden er ivaretatt ved bruk av klaver fra Nofence fra Gjemnes. Klavene gir lyd fra seg, eventuelt et elektrisk støt til dyra dersom de har vandret for langt bort. En flere år lang og krevende sak mellom Mattilsynet og Nofence har dermed fått sin endelige og vitenskapelig baserte konklusjon, skriver Nofence i en pressemelding. I juni 2016 ble Nofence forbudt av Mattilsynet.

  Mann med dyreklave i hånda
  Foto: Gunnar / Sandvik
 • Nominert til pris

  NoFence, Gjemnes-bedrifta som har utvikla virtuelle gjerde for effektiv bruk av beitedyr, er nominert til Norsk Landbrukssamvirkes Innovasjonspris 2018. Dette er fjerde år på rad prisen blir gitt til nokon som satsar på innovasjon i bioøkonomien. Vinnaren blir klar i midten av januar.

  Storfe med GPS-klaver
 • Dale vil pushe Mattilsynet

  Landbruksminister Jon Georg Dale lover å hjelpe gründerne bak geiteklaveprosjektet Nofence som holder til på Batnfjordsøra. Nofence sliter med å gå godkjenning fra Mattilsynet for prosjektet med bruk av GPs og elektrisk signal fra klaven som skaper et usynlig gjerde. Nå vil landbruksministeren pushe på Mattilsynet.

  Landbruksminister Jon Georg Dale
  Foto: Tore Ellingseter / NRK