Storfe med GPS-klave og oppfinneren av klave
Foto: Magnus Gabrielsen

Nofence i Gjemnes

 • Nofence i vekst

  Gründerbedrifta Nofence på Batnfjordsøra i Gjemnes er i full vekst og har no rundt 10 tilsette og har flytta inn i nye og større lokale. Produksjonen av geiteklaven med det usynlege gjerdet blei konkurranseutsett og er i gang hos elektronikkprodusenten Simpro på Løkken Verk i Trøndelag. – Ambisjonen i 2018 er produksjon av 7000 geiteklaver med virtuelt gjerde, seier økonomisjef Håkon Holmen.

  Nofence - alle fire ansatte
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
 • Nofence i vekst

  Gründerbedrifta Nofence i Gjemnes er i kraftig vekst. Bedrifta har nyleg auka arbeidsstokken til ti personar og flytta inn i nye og større lokale på Batnfjordsøra. No er produksjonen av 7000 geiteklavar i gang ved Simpro i Løkken i Trøndelag, og geitebønder over heile landet ventar på at den GPS-styrte geiteklaven skal kome på marknaden.

  Geiter med NoFence halsklave
  Foto: NoFence
 • Nofence vil ha jobbsøkjarar

  Gjemnes-bedrifta Nofence opplever stor pågang av jobbsøkjarar, etter at dei no har fått klarsignal og kan starte produksjonen for fullt av geiteklaven Nofence. I løpet av neste år treng Nofence 10 - 12 nye medarbeidarer berre på Batnfjordsøra. Ein stor internasjonal marknad opnar seg for GPS-halsklaven og dagleg leiar i Nofence, Erik Harstad, seier dei no må bygge opp bedrifta.

  Kasjmirgeiter
  Foto: Sissel Brunstad / NRK
 • Mattilsynet: Fornøyd med Nofence

  Også Mattilsynet gir nå klarsignal til bruk av geiteklaven som Batnfjordselskapet Nofence har utvikla. Seksjonssjef Torunn Knævelsrud, med ansvar for dyrevelferd i Mattilsynet, sier til NRK at Nofence har gjort det Mattilsynet har bedt om og dokumentert effekten av dette produktet på dyrevelferden. Det er Mattilsynet fornøyd med. Nofence har ordrer på 16 millioner og skal levere 7700 geiteklaver neste år.

  Nofence - alle fire ansatte
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
 • Nofence er lovlig

  Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) har levert dokumentasjon som betyr at dyrevelferden er ivaretatt ved bruk av klaver fra Nofence fra Gjemnes. Klavene gir lyd fra seg, eventuelt et elektrisk støt til dyra dersom de har vandret for langt bort. En flere år lang og krevende sak mellom Mattilsynet og Nofence har dermed fått sin endelige og vitenskapelig baserte konklusjon, skriver Nofence i en pressemelding. I juni 2016 ble Nofence forbudt av Mattilsynet.

  Mann med dyreklave i hånda
  Foto: Gunnar / Sandvik