Hopp til innhold

Kapteinen har opplevd tøffe dager

Kapteinen på det hurtigruteskipet har opplevd svært tøffe dager etter brannen torsdag. Det var to av de ansatte på hurtigruten som miste livet.

John Tindvik
Foto: Iver Bostad / NRK

Brannen ombord og faren for at båten skulle synke ved kai, har vært en stor påkjenning for «Nordlys»-kaptein John Tindvik. Det er det verste han har vært med på i sine 38 år i rederiet.

Les også:

– Først blir man nestet sjokket, og man får totalt tunelsyn og bare gjør den oppgaven du skal gjøre. Det har vært tøffe dager og lite søvn i ettertid, sier Tindvik.

Se hele saken HER:

Video KAPTEIN

Fikk hjelp

Mens redningsmannskapene har tettet lekasjene og pumpet skipet for sjøvann, har kapteinen og mannskapet fått profesjonell hjelp for å takle tapet av to nære medarbeidere.

– Det gikk så fort at vi ikke fikk etablert prosedyrene vi har. Her gjaldt det å redde folk og få de på land, sier Tindvik.

Etter at mannskapet har tømt MS Nordlys for biler og annet gods skal båten, skal skipet slepes til Fiskerstrand Verft i Sula. Her har flere hurtigruteskip vært inne til reperasjon tidligere. Også hurtigruteskipet MS Nordlys.

Når skipet er vasket for sot og reparert, vil kaptein Tindvik igjen overta kommandoen på hurtigruten.