NRK Meny
Normal

Kanelsnurrer gir penger til Kreftforeningen

10 år gamle Sara Yasmin Vikestrand selger kanelsnurrer, brus og andre godsaker til inntekt for Kreftforeningen. Og betalingen? Den tar hun via vipps og skuls.

Sara Yasmin Vikestrand
Foto: Privat

– Det har vært veldig gøy, sier Sara Yasmin Vikestrand.

Onsdag satt hun i løypa på Fjellsetra i Sykkylven, like ved hytta, for å selge kanelsnurrer, brus og Kvikklunsj til inntekt for Kreftforeningen.

– Kreftforeningen er en positiv og viktig organisasjon, så det er kjekt å kunne samle inn penger til de, sier mamma Grete Anderssen Vikestrand.

Få har kontanter på fjellet

I fjor skulle Sara selge vafler i påskeferien, men det ble vanskelig fordi mange ikke hadde med seg kontanter med seg i løypa.

– Det var så få som hadde penger på seg, så det endte med at vi ga vekk vaflene. I år tenkte vi at folk har som regel med seg telefonene, og mange har appene vipps og skuls, så da bruker vi de til å ta betalt, sier Grete Vikestrand.

Hun arbeider i Sparebanken Møre, og sier det derfor er naturlig at betalingen går via Skuls og Vipps, selv om folk også kan betale kontant om de vil det.

Så langt i dag har ikke været vært like bra som i går, så Sara har ikke satt seg ut igjen i løypa, men hun har lyst til å selge mer.

– Det var mange som kom innom i går og sa NAM etter at de hadde smakt kanelsnurrene. Noen sa de ikke hadde penger, men da sa jeg de kunne betale via vips og skuls, sier 10 år gamle Sara.