Kreftsyke Ekeberg spilte konsert og ga penger til kreftavdelingen

Gjennom en julekonsert spilte Herman Ekeberg inn 145 412 kroner til kreftavdelingen ved Ålesund sykehus. – Jeg var i kjempeform den kvelden vi hadde konsert, forteller han.

Herman Ekeberg sjekk til Ålesund sykehus

PENGEGAVE: Herman Ekeberg overrekker sjekken til Jorun Bøyum og kreftavdelingen.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen/NRK

Herman Ekeberg

KREFTRAMMET: Herman Ekeberg sommeren 2015, måneder før kreften ble oppdaget.

Foto: Magnus Gamlem

Høsten 2015 fikk Herman Ekeberg sjokkbeskjeden. Han hadde fått lymfekreft.

– Det var et slag i trynet, beskriver han.

Legene oppdaget en 14 centimeter stor svulst i brystet til trebarnsfaren, og alt ble snudd på hodet. Men i stedet for å legge seg ned og gi opp, valgte Ekeberg det stikk motsatte.

– Først ble det helsvart, men så fort jeg fikk vite at det var gode muligheter, var det bare å se frem mot den dagen jeg blir frisk. For det skal jeg, sier han bestemt.

Holdt konsert til inntekt for kreftavdelingen

Amund Skiri

BANDKAMERAT: Amund Skiri slik AaFK-supporterne er vant til å se han. Her etter å ha avgjort cupfinalen i 2009.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Ekeberg er et kjent navn for mange i Ålesund og var med da Aalesunds Fotballklubb rykket opp til Eliteserien for første gang i 2003. Etter en lang og innholdsrik karriere i moderklubben Mjøndalen og AaFK, la backen støvlene på hylla i 2006.

Spillerkarrieren var over da kreften inntraff, men han har også et musikalsk talent. Hver jul spiller Amund og Herman Band, som også har AaFK-legende Amund Skiri i spissen, en julekonsert, og i år gikk overskuddet til kreftavdelingen på Ålesund sykehus.

Fredag fant overrekkelsen av en sjekk på nesten 150 000 kroner sted på sykehuset.

– Det var naturlig at vi valgte kreftavdelingen som mottaker av pengene. Både jeg og hele bandet synes det er veldig kjekt å få overlevere sjekken i dag, sier Ekeberg.

Han har respondert bra på behandlingen han har mottatt så langt, og til tross for sykdommen har det vært flere oppturer. Med konserten som et høydepunkt.

– Å ha noe slikt å se frem til, var veldig viktig for meg i den perioden. Da kunne jeg fokusere på det, og jeg var i kjempeform den kvelden vi hadde konsert, forteller han.

Se Ekeberg spille på kreftavdelingen. Artikkelen fortsetter under videoen:

– Det er helt overveldende

Amund Skiri

BANDKAMERAT: Amund Skiri slik AaFK-supporterne er vant til å se han. Her etter å ha avgjort cupfinalen i 2009.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Amund Skiri og Herman Ekeberg ble gode kamerater gjennom tiden i AaFK, og fant en felles interesse i musikken. Skiri synes kameraten har håndtert sykdommen på en utrolig måte.

– Han nullstilte seg veldig raskt virket det som. Han har fokusert på positivitet og smil, og jeg er veldig stolt over måten han har taklet sykdommen på, sier den tidligere midtstopperen.

Skryt får også Ekeberg fra sjef på kreftavdelingen, Jorun Bøyum.

– At Herman og gutta har gjort en slik innsats imponerer meg, sier hun om den 145 412 kroner store sjekken.

– Det er helt overveldende, jeg ante ikke at det var så mye penger. Jeg har et ønske om at noe av pengene kunne til smertepumper som gjør at vi kan gi et enda bedre tilbud til pasientene, sier Bøyum.