NRK Meny
Normal

Jurist går for gull i bikini

Kine Paola Sæter er tobarnsmor, jurist og surnadaling. I helgen vil hun være best i bikini.

Tobarnsmor, kommunal eigedomsforvaltar og surnadaling, Kine Paola Sæter, vil i helga slåss om å vere ein av landets best trente i bikini.

SE TV-SAKEN: Kine Paola Sæter fra Surnadal skal denne helgen delta i Oslo Grand Prix. Der håper hun å gå for gull.

Tre måneder på beinhard diett og flere år med trening. Tobarnsmor, kommunal eiendomsforvalter og surnadaling, Kine Paola Sæter, vil i helgen slåss om å være en av landets best trente i bikini.

Kine Paola Sæter

Kine Paola Sæter sjekker formen i speilet.

Foto: eirik haukenes / nrk

– Dette er det eneste store speilet jeg har, så da må jeg nesten bruke det. Og så må jeg sende noen bilder til treneren min så han kan se hvordan formen er, sier hun og smiler.

Hjemme i Surnadal øver Sæter på poseringene fremfor speilet. I helgen skal hun delta i Oslo Grand Prix. Det er andre gang hun deltar i en Fitnesskonkurranse.

Mye glitter

Alt er litt nytt for Sæter. Hun er en av landets ferskeste innen Fitnesskonkurranser og har kun deltatt i en konkurranse tidligere, som hun for så vidt vant. Likevel er det ikke alt hun har blitt helt vant med ennå.

Fitness

Det meste skal glitre på scenen.

Foto: eirik haukenes / nrk

– Det å stå å se på meg selv fremfor speilet og pynte meg har nok ikke vært førsteprioritet, så det er nok det som er det vanskeligste med å stå på scenen, sier hun.

Bagasjen er pakket og det meste er på plass før helgens konkurranse.

Sæter viser frem antrekket og noe av tilbehøret hun skal ha på seg. Det meste i kofferten glitrer i lyset.

– Det er ikke akkurat «less is more» innenfor fitness. Her skal glitre skikkelig, sier Sæther lattermild.

Ikke en helårskropp

For Sæter er treningen den letteste delen av konkurransen. For trent har surndalingen gjort i 16 år. Det var først i år at hun tok steget over til fitness og strenge dietter som skal gi den perfekte konkurransekroppen med lite fett og mye muskler.

Likevel mener hun det er viktig å presisere at konkurransekroppen ikke er en helårskropp.

– Det går fint i korte perioder, og det er derfor man ikke er i konkurranseform hele året. Det er klart at den formen jeg har på scenen har jeg bare der og da, sier Sæther.

Kort karriere?

Tiden før konkurranse består av ekstra mye trening og strenge dietter. Og når man er småbarnsmor og i full jobb, kan oppkjøringen til konkurransen bli vanskelig. Så selv om hun håper å gå til topps i helgas Oslo Grand Prix, kan det bli en kort karriere.

– For min del var det mest det å kunne bevise at jeg fikk det til. Jeg trener hver dag, så for meg er det fitness, sier den treningsglade surnadalingen.