Hopp til innhold

Avlyst NM tok nesten knekken på skisenteret

NM på ski skulle legges til Skaret skisenter i Molde. Snømangel førte til at NM ble flyttet til Lillehammer. Nå trenger Skaret kommunal hjelp for å unngå konkurs.

Skaret

Slik så det ut på Skaret da ski-NM ble flyttet til Lillehammer. Skisenteret har gjennomført store investeringer og sitter igjen med en gjeld på 7 millioner kroner.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Skaret skisenter ligger i åsene nordøst for Molde sentrum. I dag er det både kuldegrader og snø i området. Men da beslutningen om å flytte ski-NM måtte tas, var det opp i 10 varmegrader og all snø var smeltet bort.

Ski-NM ble flyttet til Lillehammer. Nå sitter Skaret skisenter igjen med en gjeld på 7 millioner kroner.

Det er investeringer i forbindelse med det avlyste ski-NM som nå nesten har tatt knekken på skisenteret. Og nå kommer saken opp under formannskapsmøtet i Molde tirsdag kveld.

Vi er optimister og tror vi skal finne en løsning, sier styreleder i Skaret skisenter Sigmund Julshamn til NRK.

Ambisjonen nå er å få til et interkommunalt samarbeid mellom de to kommunene Molde og Fræna, i tillegg til Møre og Romsdal fylkeskommune. Dersom det etableres et slikt samarbeid kan det åpne for mer økonomisk støtte gjennom spillemidler.

Vi ser egentlig ikke konkurs som noe reelt alternativ. I så fall stopper alt opp. Da blir det ikke oppkjøring av løyper eller noe tilbud som helst på Skaret. Vi har snakket med kreditorer som er enige i at ingen er tjent med at senteret slås konkurs, sier Julshamn.

Molde kommunes formannskapsmøte starter tirsdag klokken 12 på Molde rådhus.