NRK Meny
Normal

– Nå får vi oppfylt den store drømmen

De er enige om at det blir en monsterdag. De har knapt sovet av spenning i natt. Tidlig, tidlig tirsdag morgen fant de seg plass i bussene. Etter en ti timer lang busstur til Fornebu blir det endelig Bieberkonsert.

Bieber buss

– Nå er vi i gang. Vi er på veg til den store drømmen. Hjulene på bussen ruller og vi er på veg til konsert med Justin Bieber.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Det er vår i lufta, denne lettskyede morgenen i Ålesund. Men i dag var det ikke småfuglene som kvitret høyest. «Babe, babe, babe», og «Die in yoyr arms» nynnes, og intense, spente rop høres, i det et hundretall jenter (og noen gutter) kommer strømmende til bussholdeplassen på Moa i Ålesund.

– Nå gleder vi oss veldig, kniser to av jentene reporter Ivar Lid Riise intervjuet på NRKs morgensending tirsdag like før de første to bussene skulle dra klokka 7.00.

Det er vår i lufta, denne lettskyede morgenen i Ålesund. Men i dag var det ikke småfuglene som kvitret høyest. «Babe, babe, babe», og «Die in yoyr arms» nynnes, og intense, spente rop høres, i det et hundretall jenter (og noen gutter) kommer strømmende til bussholdeplassen på Moa i Ålesund.

Det var stor stemning da de første bussene dro av gårde til Bieber-konsert tirsdag morgen. Her kan du se hvordan stemningen var på busstasjonen Moa i Ålesund klokka 7.00 tirsdag morgen.

Justin Bieber har trollbundet en generasjon med ungjenter. I den dedikerte Bieber-ekspressen får vi føle hysteriet på nært hold. Det er ikke tvil om at forventningene har stått i taket siden bussen rullet ut fra rutebilstasjonen.

– Jeg gleder med ekstremt mye. Det er ikke alltid Bieber kommer til Norge for å si det slik, sier Malene Brautaset. Hun er en av passasjerene på bussen og skal på konsert i kveld.

Bieber buss

Malene Brautaset og Kari Woldsund i bussen på veg til Bieber-konsert.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Først blir det en lang reise til Oslo. Deretter blir det nok noen timers venting på innslippsområdet og i kø før konserten settes i gang. Etter dette blir det midnatt før bussene snur nesen mot Sunnmøre igjen. De medgir at det blir et monsterdøgn.

Vi kommer til å bli veldig slitne. Og vi skal på skolen i morra, etter å ha sittet på bussen hele veien hjem igjen, kan de fortelle.

– Og jeg skal ha prøveeksamen, faktisk, sier Kari Woldsund.

Hvordan kommer det til å gå da?

– Sikkert ikke så bra, ler hun.

Men det er virkelig verdt det, skal vi tro jentene på bussen. For Justin Bieber betyr svært mye for alle som sitter på bussen.

Ja, han er så flink, og så ser han bra ut, sier Woldsund.

Bussene er på vei. Det er også de ivrige beliebersene. NRK Møre og Romsdal følger dem. Bare fra Møre og Romsdal går det 6 busser, med plass til opp mot 50 passasjerer i buss.

Til hver av de tre konsertene, tirsdag, onsdag og torsdag går det busser fra 28 forskjellige steder i Sør-Norge. De med lengst kjøreavstand dro klokka 07.00. Så blir det bussavganger fortløpende utover dagen.

Så mange busser kjører til Bieberkonsertene fra hele Sør-Norge

Bergen kl. 07:00 Hurtigrutekaiene
Molde kl. 07:00 Molde Trafikkterminal
Ålesund kl. 07:00 Moa Bussterminal
Haugesund kl. 08:00 Haugesund Rutebilstasjon (Flotmyr)
Trondheim kl. 08:00 Jernbanestasjonen
Stavanger kl. 08:00 Togstasjonen
Kristiansand kl. 12:30 Rutebilstasjonen
Lillehammer kl. 13:15 Lillehammer Skysstasjon
Arendal kl. 13:30 Harebakken
Hamar kl. 14:00 Vikingskipet
Elverum kl. 14:00 Skysstasjonen
Sandefjord kl. 14:30 Sandefjord Rutebilstasjon
Halden kl. 14:30 Fiskebrygga
Skien kl. 14:30 Landmannstorget
Larvik kl. 14:30 Jernbanestasjonen
Tønsberg kl. 15:00 Jernbanestasjonen
Fredrikstad kl. 15:00 Fredrikstad Togstasjon
Gjøvik kl. 15:00 Grusplass ved McDonalds
Kongsberg kl. 15:00 Knutepunkt
Vikersund kl. 15:00 Jernbanestasjonen
Kongsvinger kl. 15:30 Jernbanestasjonen
Hønefoss kl. 15:30 Sentrum Stopp
Hokksund kl. 15:30 Hokksund Jernbanestasjon
Moss kl. 15:30 Myra P. Plass
Drammen kl. 15:45 Drammen Jernbanestasjon (Fremsiden)
Ski kl. 16:00 Ski Stasjon
Drøbak kl. 16:00 Sjøtorget
Lillestrøm kl. 16:15 Lillestrøm Stasjon Bussterminal