Hopp til innhold

Skole i SMS til foreldre: Bieber gir ikke gyldig fravær

Brannfjell skole har sett seg nødt til å sende ut sms til foreldre om at fravær knyttet til Justin Biebers Oslo-besøk i skoletiden blir regnet som ugyldig.

Justin Bieber på Telenor Arena

I OSLO: Justin Bieber opptrer i Telenor Arena på Fornebu i kveld.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Fredag kommer den verdensberømte popstjernen Justin Bieber til Oslo og et fullstappet Telenor Arena. Assisterende rektor ved Brannfjell skole, Jarle Sundelin, sendte en sms til elevenes foresatte i håp om at færre elever lar seg friste til å stikke av i skoletiden.

– Vi har erfart at da tror elevene at alt legges til rette for å være til stede på dagtid ved Grand Hotel, eller hvor det måtte være. Vi ønsket bare å markere et buffer slik at det ikke blir et rush til byen av jenter som gjerne vil se denne karen, sier Sundelin.

Assisterende rektor ved Brannfjell skole, Jarle Sunderlin.

VIL FOREBYGGE FRAVÆR: Assisterende rektor Jarle Sundelin vil minne de foresatte om at Bieber-fravær regnes som ugyldig.

Foto: Petter Sommer / NRK

Er føre var

Brannfjell skole ønsker i år å være føre var etter kaoset som har oppstått de siste gangene Justin Bieber har vært på Oslo-besøk. Første gang Bieber spilte på Operataket i 2012 ble bykjernen overfylt av hylende fans før konserten var begynt.

I forkant av de tidligere Bieber-konsertene ble det iverksatt ekstra sikkerhetstiltak for å møte den store pågangen av konsertklare tenåringer.

I en SMS til elevenes foreldre skriver skolen:

«Skolen vil kort bemerke at elevfravær i skoletida i anledning Bieber-besøket i Oslo fredag blir betraktet som ugyldig fravær, og ber foresatte merke seg dette.»

– Vi ønsket å gjøre foreldrene oppmerksomme på at Justin Bieber er i byen, og at de snakker med sine håpefulle om at vi i dag holder oss på skolen inntil skoledagen er over og så kan de få lov til å oppsøke Justin Bieber i Oslo etter det, sier Sundelin.

SMS til foreldrene

BLE SENDT TIL FORESATTE: Slik så meldingen ut da den ble sendt ut til foreldrene ved 9. og 10. trinn på Brannfjell skole.

Foto: NRK

Men for de som vil være tidlig ute og bruke den organiserte transporten til Fornebu, må det trolig skulkes. Første buss går fra Oslo 1330.

Fortsatt stor interesse

M​usikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge er klar på at Biebers popularitet blant tenåringsfansen har tapt seg noe de siste årene.

Men når popstjernen nå igjen er i Oslo forventer han allikevel mye hysteri og oppstyr rundt besøket.

Mats Borch Bugge under Spellemann 2014

IKKE STØRST: - Bieber er fortsatt en av verdens største artister, men er nok ikke like stor som da han gjestet Norge sist, sier Mats Borch Bugge, musikksjef i NRK P3.

Foto: Erik Waage / NRK

–Det hysteriet vi så for tre år siden tror jeg ikke vi kommer til å oppleve denne gangen. Men at det kommer til å være masse mennesker i området rundt Telenor Arena, og folk som har lyst til å se Bieber utenfor hoteller i Oslo sentrum er jeg helt overbevist om, sier Bugge.

Kulturstrøm

  • Gjør at man vrir seg av frydefullt ubehag i kinosetet

    «Syk pike» er sylskarp satire over oppmerksomhetstyranniet, skriver Filmpolitiets Birger Vestmo fra filmfestivalen i Cannes.

    – Dette er en helt særegen film som ligner på lite annet, et smart og vittig komidrama med innslag av blod og kroppsvæsker som gjør at man vrir seg av frydefullt ubehag i kinosetet, skriver Vestmo, og gir filmen terningkast fem.

    Signe (Kristine Kujath Thorp) bedriver selvmedisinering i Kristoffer Borglis «Syk pike».
    Foto: Ymer Media / Ymer Media

Flere kulturnyheter