Bieber tømmer skolen for jenter

– Jeg kunne lett ha droppet tre tentamener for å få dra på konsert med Justin, sier Veronika Papas, som sammen med 60 medsøstre drar til Oslo, og lar Skarbøvik ungdomsskole nærmest stå brakk for det kvinnelige kjønn.

Beliebers i Ålesund

Her er trolig Ålesunds største Beliebers. F.v.. Veronika Papas, Martine Kvisgaard Borgund, Marte Osvold og Kajsa Vestre

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Weeeeeeeee!

Bieber-hylet står i taket når NRKs journalist trekker frem et bilde av Justin foran firkløveret med jenter ved Skarbøvik ungdomsskole.

Luften i klasserommet er så tykk av engasjement og forventning, at en nærmest kan skjære den opp i skiver med fingrene.

En kan likevel forstå viraken. Populariteten til popfenomenet fra Canada har nådd astronomiske høyder siden han debuterte med singelen «One Time» i 2009.

Tirsdag, onsdag og torsdag står han på scenen i Telenor Arena i Oslo, for å oppfylle drømmen til tusenvis av jenter i det ganske land – nemlig å oppleve ham i levende live.

Saken fortsetter under bildet

Beliebers i Ålesund

– Justin er viktigere enn norsktentamen, sier Kajsa Vestre, flankert av Martine Kvisgaard Borgund (nede t.v.), Marte Osvold (oppe t.v.) og Veronika Papas (nede t.h.).

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Mange har grått

Ved Skarbøvik ungdomsskole i Ålesund drar hele 60 jenter til hovedstaden denne uken. Det utgjør nesten hele den kvinnelige standen ved skolen. Flere av dem som blir igjen, har ikke fått billett.

– Det har vært veldig vanskelig å få tak i billetter. Veldig mange har grått og vært lei seg fordi de ikke får dra, sier Martine Kvisgaard Borgund.

Men det problemet har ikke dagens fire jenter, som nesten står på hodet av glede når NRK treffer dem. Tre av dem var også på Bieber sin overraskelseskonserten da han gjestet operahuset i mai 2012.

Alle er samstemte om at canadieren kommer til å levere igjen, og ingen levner noe som helst tvil om at Bieber vil svare til de monumentale forventningene.

– Forrige gang fikk vi ikke sett så mye av ham. Det var tross alt kaos, og fullt trøkk på operataket. Nå får vi sett han skikkelig! gliser Marte Osvold.

Saken fortsetter under bildet

Beliebers i Ålesund

Hjertetegn og kjærlighet flagrer i rommet, med Justin i sentrum. F.v. Veronika Papas, Martine Kvisgaard Borgund, Marte Osvold og Kajsa Vestre

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Ja ... og så er han fin da

– Hvorfor er Justin så populær?

Jentene skyter ut svar som den reneste mitraljøse. Følgende sitat er derfor en samling av disse.

– Han er så flink til å synge, fin, god til å danse, fin, snill, fin, gir til veldedighet, og har en rørende historie om oppveksten. Ja ... og så er han fin da, sier jentene og ler.

– Hva synes guttene om dette oppstyret da?

– De synes det er teit, men det er faktisk noen som har søkt om fri for å dra på konserten. De vil selvsagt bare ha fri fra skolen, sier Papas.

Ingen konsekvenser

Bjørn Nedreskodje

Rektor Bjørn Nedreskodje ved Skarbøvik ungdomsskole sier det blir rart å drive en 'gutteskole' denne uken.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

På spørsmål om det har vært mulig å konsentrere seg om skole i tiden som leder opp til konserten, svarer jentene at det har vært vanskelig.

Egentlig skulle firkløveret hatt norsktentamen denne uken, men den har blitt flyttet.

– Justin er viktigere, sier Kajsa Vestre.

– Ja, jeg kunne lett ha droppet tre tentamener for å få dra på konsert med Justin, sier Papas.

Rektor Bjørn Nedreskodje sier de merker Bieber-hysteriet på kroppen, men understreker at de tar viraken med den største ro. NRK treffer ham rett etter at han har signert og innvilget den siste av de totalt 60 permisjonssøknadene.

– Vi tok denne uken med i beregningen da vi planla skoleåret i høst, så denne tentamensflyttingen løser vi fint, sier Nedreskjode.