NRK Meny
Normal

CNN ler av Bieber-fans fra Ålesund

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I går ble det kjent at Ålesund kommune flytter norsktentamen for at elever skal få dra på konsert med Justin Bieber senere i april. Dette har ikke gått upåaktet hen i USA.

I programmet «Eirin Burnett OutFront» på den renommerte nyhetskanalen CNN, raljerer programleder Eirin Burnett med både Ålesund kommune og elevene som nå får fri.

– En skummel sykdom har rammet Norge, og ført til uberegenlieg oppførsel blant unge og barn. Dette er seriøse saker, for jeg snakker om «bieber fever», sier Burnett.

Les også: Bieber-hysteriet har nådd skulane

Bakgrunnen for saken er Ålesund kommunes vedtak om å flytte norsktentamen i april, slik at ivrige beliebers skal få anledning til å delta på konsertene som Justin Bieber skal ha på Fornebu like over midten av april.

– Det er et så stort problem at fem skoler velger å flytte eksamen, istedenfor at flere elever skal stryke på eksamen. Dette er ikke første gang Bieber rammer Norge. For ett år siden tok tusenvis av Beliebers over Oslo, sier programlederen i CNN.

Skulane i Ålesund tek konsekvensen av at store delar av elevmassen skal på Justin Bieber-konsert på Fornebu seinare i månaden. Idoldyrkinga ser ut til å nå nye høgder, og titusener av tenåringsjenter har starta nedteljinga.

Se NRK-reportasjen om elevene som får utsatt norsktentamen for å kunne dra på Justin Bieber-konsert.

Blindheim ungdomsskole er en av skolene der norsktentamen er blitt flyttet.

– Vi vurderte det slik at dette var en kamp vi ikke kom til å vinne, sier rektor Roar Aasen til NRK.

Med et smil om munnen drar programlederen i CNN linjene ut over til hele verden. For det er ikke bare i lille Ålesund at Justin Bieber har skapt hysteri.

– Det er ikke bare i Norge dette har skjedd, i løpet av de siste tre årene har det vært lignende Bieber-utbrudd i Australia, Storbritannia og USA, sier hun, mens opptøyene og hysteriet blir grundig dokumentert med både kart og bilder.