Aalesund vant cupen

Festen er i gang. Aalesund er norgesmestre, etter en dramatisk cupfinale, med ekstraomganger og straffekonkurranse.

.

Aalesund cupmestre

Aalesund vant cupen, og er klar for europaspill neste år.

Molde brente sin første straffe. Aalesund satte inn alle. Dermed har Aalesund fått tittelen Norgesmestre i fotball 2009, etter en svært dramatisk batalje mot fotballnabo Molde som fikk sølvet.

Aalesund utlignet helt mot slutten av andre ekstraomgang.Tor Hogne Aarøy gjorde det på sitt eget vis, og stupte inn utligningen. Det står 2-2 på Ullevaal i andre ekstraomgang. Ullevaal kunne gjøre seg klar til straffekonkurranse.

Mame Biram Diouf skåret begge Moldes mål, og Glenn Roberts og Tor Hogne Aarøy for Aalesund.

Fredrik Carlsen fikk sitt andre gule kort, og måtte gå i dusjen. Men like etter kom Aalesunds første scoring. Dommer Helgerud kunne ha blåst straffe til Aalesund, men lot laget få fordelen, og Glenn Roberts satte ballen i nota.

Aarøy og Phillips inn

Aalesund låg under, og trener Ketil Rekdal letter etter måter å ta igjen Moldes ledelse på. Og han fant formelen. Han satte inn Tor Hogne Aarøy og Demar Phillips. Og det skulle bli Tor Hogne Aarøy som skulle sørge for utligning i andre ekstraomgang, og dermed en straffekonkurranse som gikk Aalesunds veg.

Drama på Ullevaal

Det vart et drama som utspant seg på Ullevaal. Molde har i perioder herjet med Aalesund. Men Aalesund har kommet sterkt tilbake og sikret seg en skåring. Molde hadde en ball i nota, men ble avblåst for offside.

Målskårer Glenn Roberts ble byttet ut, og inn kom Aalesunds nr. 11, Pablo Herrera. Også Moldes Mattias Mostrøm er byttet ut - til fordel for Thomas Holm.

Jevnt

Molde hadde en spiller mer på banen enn Aalesund. Likevel kan man ikke si at Molde tilkjempet seg et tilsvarende overtak i spillet. Men Molde har hatt omgangens største målsjanser, først et knallskudd der keeper Anders Lindegaard måtte vise hva han er laget av. Det bølger nå nede på grasmatta, der Aalesund går rett i angrep etter å ha vært under press.

Ekstraomganger

Det er nå klart at det blir ekstraomganger på Ullevaal. Pablo Herera kunne ha avgjort på slutten av tilleggstiden i andre ordinære omgang men det ble for tamt i avslutningen.

Mot slutten ble kanskje Molde for opptatt av å sikre seieren. Dermed kom et hardt kjempende Ålesundslag inn igjen i kampen, og avgjorde altså til sin fordel i straffekonkurransen.

Aalesund startet offensivt

Aalesund åpnet mer offensivt enn mange nok ville tro. Aalesund har hatt kampens største sjanse. De jobber også godt bakover når Molde har ballen.

Det var ganske harde dueller ute på banen i åpningsminuttene.

Noen minutter ut i kampen tok Molde over mer av spillet, og har kom til flere avslutninger.

Gule kort

Det var mange tøffe tak i åpningsminuttene, og Magne Hoseth, Molde, fikk kampens første gule kort i forbindelse med protest under en frisparksituasjon. Senere i omgangen fikk Daniel Berg Hestad etter en felling av Diego Silva, og Fredrik Carlsen fikk også se den gule fargen, like før Molde gikk opp til 1-0..

Cupfinalen 2009

Oslo 20091108. Mame Biram Diouf (t.v.), Makthar Thioune og Fredrik Carlsen under cupfinalen i fotball for menn mellom Molde og Aalesund på Ullevaal Stadion i Oslo søndag ettermiddag.