- Ta bussen til Vigra

Cupfinale-trafikken skaper kaos på Vigra. Lufthavnsjefen ved Ålesund Lufthavn, Tor Hånde, ber flypassasjerene om å ta bussen til Vigra.

Fullt av biler på Vigra.
Foto: Synnøve Hole / NRK

Lørdag morgen har Avinor flere ansatte i sving utenfor flyplassen for å dirigere alle bilene som fortsatt kommer.

Dirigerer trafikken på Vigra

Odd Inge Aune i Avinor forsøker å dirigere trafikken ved flyplassen på Vigra lørdag.

Foto: Synnøve Hole / NRK

- Det blir garantert kaos utover dagen, sier Odd Inge Aune til NRK i det han prøver å rettlede enda en bilist som kommer til flyplassen.

Cupfinale-rush

Det er den store pågangen i forbindelse med cupfinalen mellom Aalesund og Molde som gjør at parkeringskapasiteten på Vigra nå er sprengt.

Tor Hånde

Lufthavnsjef Tor Hånde ber folk ta bussen til flyplassen.

Foto: Rune Hansen / NRK

- Nå er det faktisk fullt på begge parkeringsanleggene på Vigra, sier lufthavnsjef Tor Hånde. Dette har de aldri opplevd før.For det er rene valfarten fra de to cupfinalebyene i Møre og Romsdal til Oslo foran søndagens oppgjør. Flere har valgt fly som transportmiddel.

Cup-stemning på radio

Seks fly sørover

Hele seks fly skal på vingene fra Vigra til Oslo i løpet av lørdagen. En av bilistene som kom ut til Vigra lørdag morgon sier hun har kommet på andre tanker:

Damer på veg til Vigra

Damer på vei til Oslo bestemte seg for å likevel ikke parkere på Vigra.

Foto: Synnøve Hole / NRK

- Vi hadde tenkt å parkere her ute, men nå har vi funnet en annen ordning. Nå skal jeg bare ut og sette av de andre, før jeg snur, forklarte hun til Avinor-vakt Odd Inge Aune.

Kuppar Oslo-helga

Cup-vertar

"Cup er cup"