NRK Meny
Normal

– Tror idretten vil låne bort hallen

Sparebanken Møre Arena kan bli akuttmottak for 500 asylsøkere. Men hallen brukes daglig til treninger og idrettsaktiviteter. Ordføreren tror idretten vil akseptere at de må ut av hallen i en periode.

Eva Vinje Aurdal

Eva Vinje Aurdal er ordfører i Ålesund. Hun tror idretten vil akseptere at Sparebanken Møre Arena blir asylmottak i en periode.

Foto: Frode Berg / NRK

Tirsdag kveld ble formannskapet i Ålesund orientert om at Sparebanken Møre Arena på Vosdalsberga kan bli akuttmottak for 500 asylsøkere. Styret i Sunnmørshallen tar stilling til saken onsdag.

– Jeg har full tillit til at idretten ønsker å stille opp i denne felles dugnaden som vil kreve litt av oss alle, sier ordfører i Ålesund, Eva Vinje Aurdal til NRK.

Sparebanken Møre Arena

Denne store idrettshallen kan bli akuttmottak for 500 asylsøkere fra midten av desember.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing

Ifølge tidsplanen som ble presentert på formannskapsmøtet tirsdag kveld, skal asylmottaket være operativt fra midten av desember. Men det er så langt ikke kjent om hallen må tømmes for aktivitet i perioden før dette. 11. desember skal etter planen det årvisse juleballet for elever i den videregående skolen arrangeres.

Ifølge kalenderen til Sparebanken Møre Arena er hallen spekket med aktiviteter.

Vi vil ivareta interessene til leietakerne i hallen. Det er høyt oppe på dagsorden. Vi må se på kompenserende tiltak eller andre løsninger for en gitt periode, sier daglig leder Synnøve Rogne.

Synnøve Rogne er lokal produsent for Melodi Grand Prix

Synnøve Rogne er daglig leder i Sparebanken Møre Arena. Hun sier idrettens behov er høyt på dagsorden når styret skal ta stilling til saken.

Foto: Privat

Situasjonen til de mange som bruker hallen ble også tema under formannskapsmøtet tirsdag kveld.

– Sparebanken Møre Arena er ikke ledig pr. i dag. Leietakere må kastes ut. Vi må ikke gjøre asylsøkerne en bjørnetjeneste med å sette grupper opp mot hverandre, sa Hans Kjetil Knutsen under møtet.

Ordfører Eva Vinje Aurdal maner til solidaritet og appellerer om at alle må bli med på en felles dugnad i en vanskelig tid.

– Idretten står for solidaritet og denne typen verdier. Det har de vist tidligere. Jeg er ikke i tvil om at de vil vise det denne gangen også, sier hun.

Et eventuelt akuttmottak i Ålesund skal ta imot voksne enslige og familier. Sparebanken Møre Arena har satt august 2016 som grense for hvor lenge hallen eventuelt kan leies ut til UDI.