– Dette er en så stor utfordring at dette må jeg bare være med på

Den nye prosjektdirektøren for det planlagte sykehuset for Nordmøre og Romsdal frykter ikke konfliktene som har vært etter vedtaket om Hjelset i Molde som sykehustomt.

Helle Jensen

Helle Jensen blir ny prosjektdirektør for sykehuset for Nordmøre og Romsdal.

Foto: Ann Eli Nøsen / NRK

Mandag ble Helle Jensen ansatt som ny prosjektdirektør etter Bjørn Remen og skal lede arbeidet med planlegging og bygging av nytt sykehus på Hjelset og et distriksmedisinsk senter i Kristiansund.

– Nesten som å komme hjem

Helle Jensen og Bjørn Remen

Helle Jensen er godt kjent i lokalene til Sykehusbygg.

Foto: Roar Strøm / NRK

Helle Jensen kommer fra Veidekke til Sykehusbygg der hun også har jobbet tidligere. Derfor er hun godt kjent i lokalene.

– Dette er nesten som å komme hjem. Jeg har jobbet hos en entrepenør i flere år nå og har høstet en veldig god erfaring som jeg bringer med meg hjem, sa den nye prosjektdirektøren da hun vendte tilbake til gamle tomter i Sykehusbygg.

– Å sy sammen den ekspertisen som brukerne har, både legene og pasientene, er en så stor utfordring og så spennende at det må jeg bare være med på, sier Helle Jensen.

Ikke skremt av konfliktene

Gjennom media kjenner Helle Jensen til diskusjonene og konfliktene rundt bygginga av nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal. Men hun lar seg ikke skremme av det hun har lest og hørt.

– Det kan hende at jeg er naiv, men jeg tenker at når det kommer til stykket så tror jeg alle er interessert i å få bygd et ordentlig godt sykehus for fremtiden, sier Helle Jensen.

Stor entusiasme

Bjørn Remen

Bjørn Remen overlater stafettpinnen til Helle Jensen.

Foto: Roar Strøm / NRK

Bjørn Remen har stått i jobben i starten og påpeker at alderen er årsaken til at han vil slippe yngre krefter til og ikke at han er lei konfliktene i sjukehussaka.

– Nei, kranglinga er jeg ikke lei av. Vi i prosjektorganisasjonen føler jeg ikke er blitt veldig påvirket av dette. Entusiasmen har vært stor i organisasjonen og blant de ansatte, sier Bjørn Remen.

– Jeg tror at dette går bra. Dette har vært diskutert nå i så mange år så jeg tror dette etterhvert kommer inn på statsbudsjettet med byggestart i 2018.

– Stedlig ledelse er viktig

Allerede til uka reiser Helle Jensen sørover sammen med Bjørn Remen for å hilse på sine nye medarbeidere i Møre og Romsdal selv om hun ikke overtar før 1.januar 2017. Og om et års tid går flyttelasset til Molde slik at hun kan ligge enda tettere på byggeprosessen.

– Jeg tenker at det å bygge sykehus krever stedlig ledelse. Det er viktig at noen er der når kranene kommer og en begynner å grave i bakken, sier Helle Jensen.