Hopp til innhold
Zabaglione med cigarette russe

Elegant dessert med lekre kjeks, zabaglione med cigarette russe.

Zabaglione med cigarette russe

Oppskrift på en erkeitaliensk dessertklassiker. Her er den servert med sprø kjeks, cigarette russe.

Slik gjør du

Zabaglione

Ha eggeplommene i en glasskål som settes over en gryte kokende vann. Det er viktig at vannet ikke berører undersiden av skålen, og det må ikke koke for voldsomt!

Ha i sukker, marsala og sitronskall og pisk det sammen. Fortsett å piske mens eggemassen langsomt varmes opp og tykner. Hvis det går for fort, løftes skålen vekk fra varmekilden. Hell den lune zabaglionen i serveringsglass og server med cigarette russe.

Zabaglione kan godt serveres kald, men tradisjonelt serveres den lun.

Cigarette russe

Rør alle ingrediensene til deigen godt sammen. Det smeltede smøret skal være lunkent, ikke varmt. Smør en stor spiseskje deig ganske tynt ut på en silikonmatte. Sett deigen i ovnen ved 180 °C til den begynner å sette seg litt. Skjær deigen i rektangler på ca. 10 x 6 cm, mens den fortsatt ligger på platen. Sett platen inn i ovnen igjen og stek ferdig i ca. 2-3 minutter. Deigen skal bare bli lett gyllen, så hold øye med den. Så snart de er ferdig stekt tas bitene av platen, en og en, og rulles rundt skaftet på en gryteskje eller noe lignende. La bakeplaten stå i ovnen med døren åpen mens det rulles. Dette skal gå fort, for kakene blir fort sprø. Fortsett på samme måte til deigen er brukt opp.

De kan godt bakes et par dager før de skal brukes og oppbevares tørt. Endene av «sigarettene» kan ev. dyppes i litt overtrekksjokolade. Cigarette russe passer godt til is. De kan også fylles med forskjellige kremer etc.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat - på tur/DR