Hopp til innhold
Bestemors fylte grønnsaker

Farsefylte auberginer, squash og tomater. Løken er fylt med løk, ost, egg og basilikum.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Bestemors fylte grønnsaker

Brødrene Price kaller dem petit farcies grand mere, bestemors fylte grønnsaker. De fyller tomater, squash og auberginer med en farse av kalv og lam som toppes med ost og persille. Løken er vegetarianeren i følget.

Slik gjør du

Tomater

Skjær toppen av tomatene og hul dem ut. Ta vare på innholdet. Strø litt salt i tomatene, og sett dem med bunnen opp, så saften renner ut.

Bland sammen hakket kalv, flesk og lammekjøtt. Del porsjonen i tre. Ta en tredel av hakket løk og hvitløk og stek dem raskt i en panne i olivenolje. Når det er blankt has en tredel av det hakkede kjøttet i pannen. Stek kjøttet til det er brunt. Tilsett innholdet fra tomatene og tomatpureen. La det småkoke til kjøttet er gjennomstekt. Hvis det blir for tørt tilsettes litt vann.

Ha alt i en skål og avkjøl. Bland et par spiseskjeer hakket persille et par spiseskjeer revet parmesan med en fjerdedel av eggene, som piskes lett sammen. Smak til med salt og pepper.

Rør farsen godt sammen. Hvis konsistensen blir for løs kan du tilsett litt rasp underveis. Ha farsen i tomatene. Hvis det blir for mye farse kan resten stekes i ovnen i en liten ildfast form. Dryss tomatene med litt rasp blandet med revet parmesan. Drypp over olivenolje.

Squash

Hvis du har en stor squash skjæres den på langs. Hver halvdel deles på midten. Hvis du bruker små squash så deles de bare på langs. Hul dem forsiktig ut. Gjem kjøttet. Kok de uthulte squashene i lettsaltet vann i omtrent tre minutter. La dem dryppe av på et kjøkkenhåndkle.

Stek den andre tredelen av løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett den andre tredelen av kjøttet og brun det. Hakk kjøttet fra squashen og ha det i. La alt steke sammen noen minutter. Ha alt i en skål og avkjøl.

Tilsett litt sammenpisket egg og et par skjeer parmesan. Rør farsen sammen. Smak til med salt og pepper og halvparten av basilikumen. Skjær basilikumen i strimler først. Hvis konstistensen er for løs, kan du tilsette litt rasp. Ha farsen i de uthulte squashene, dryss over rasp og parmesan. Drypp over litt olivenolje.

Auberginer

Skjær auberginene i tykke skiver på fire til fem centimeter. Uthul dem forsiktig, ta vare på kjøttet. Stek resten av løk og hvitløk i pannen med litt olje. Tilsett resten av kjøttet, og brun det. Tilsett hakket auberginekjøtt, og stek alt sammen noen minutter. Ha alt i en skål og avkjøl.

Bland inn litt sammenpisket egg og revet parmesan. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Hvis konstistensen er for løs, kan du tilsette litt rasp. Fyll auberginene, dryss over brødrasp og parmesan. Drypp over litt olivenolje.

Løk

Skrell salatløkene, og kok dem i åtte til ti minutter i lettsaltet vann. Avkjøl dem litt og skjær av toppen. Uthul dem forsiktig. Innmaten av løken hakkes og stekes i litt olivenolje. Når det begynner å bli gyllent has det i en skål og blandes med resten av sammenpiskede egg, revet gruyère, resten av strimlet basilikum og rasp til farsen samler seg. Smak til med salt og pepper. Ha fyllet i løkene. Dryss over rasp og parmesan. Drypp over litt olivenolje.

Alle grønnsakene stekes i ovnen

Alle de fylte grønnsakene settes i en ildfast form og settes i ovnen på 200 °C i 20 minutter. Serveres varme eller lunkne med en blandet salat og litt godt brød til.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR