Fikenterte med pistasjnøtter

Fikenterten drysses med melis før den serveres.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Fikenterte med pistasj

Hvis du vurderer å lage denne terten med ferske fiken, så har brødrene Price en advarsel: Denne fikenterten er uimotståelig og absolutt vanedannende.

Slik gjør du

Mørdeig

Bland mel, mandelmel, melis og sukker. Smøret smuldres i og deigen samles med egget. La deigen hvile i kjøleskap et par timer.

Fyll

Rør smøret hvitt med sukkeret. Pisk i eggene. Bland inn pistasjemel, mandelmel og vaniljesukker.

Fikenterte

En mellomstor springform (20-22 cm) fores med mørdeigen. Pistasjefyllet fordeles i. Fikenene deles i båter og presses ned i fyllet. Stek terten i omtrent 35 - 40 minutter ved 180 °C. Avkjøl og dryss over melis og eventuelt ekstra hakkede pistasjnøtter.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR