Vegetarpizza

Denne pizzaen toppes med wokede grønnsaker og blåmuggost, men ingrediensene kan gjerne byttes ut med din favoritt.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Vegetarpizza

NRK Trøndelags radiokokk Jan Kåre Johansen anbefaler å lage mange pizzabunner samtidig. De kan nemlig fryses!

Slik gjør du

Pizzabunnoppskrifta er til hele 30 porsjonspizzaer. Men deigen kan godt fryses, så lag gjerne stort og frys ned. Alternativt kan du lage en mindre porsjon. Ett egg brukes selv om du lager mindre porsjon.

Ingrediensene blandes i en kjøkkenmaskin. Kjør først på sakte fart i to minutter. Fortsett så i fem minutter med rask fart.

Deigen skal ikke heves.

Ingrediensene til tomatsausen blandes og kjøres i hurtigmikser til det blir en glatt masse. Tomatsausen holder seg lenge i kjøleskap i tett boks.

De hermetiske tomatene kan byttes ut med en boks soltørka tomat. Oljen de soltørka tomatene ligger i kan brukes i stedet for olivenoljen.

Beregn cirka 150 gram grønnsaksfyll per porsjonspizza.

Grønnsakene strimles og stekes i olje på sterk varme (i wok).

Pizzabunnen kjevles ut til porsjonspizzaer. Leiven skal være cirka tre milimeter tykk. Smør på tomatsausen. Forstek bunnen i ovnen ved 250 grader i ett minutt.

Ha på grønnsaksfyll og ost. Blåmuggosten kan byttes ut med en annen smaksrik ost. Stek pizzaen i crika ett minutt ved 250 grader.

Kilde: Jan Kåre Johansen