Laster innhold, vennligst vent..
Vegetarbiffer av jordskokk med ramsløk og grønnsaksragu

Vegetarbiff med jordskokk servert med ramsløksaus og vårens friske, nye grønnsaker.

Foto: Fra TV-serien Mat i Norden / YLE

Vegetarbiffer av jordskokk med ramsløk og grønnsaksragu

Michael Björklunds vegetariske festmåltid med ferske grønnsaker.

Slik gjør du

Biffer av jordskokk

Sett stekeovnen på 160 °C.

Skrell jordskokkene og legg dem i kaldt ann med litt eddik (1 ss eddik per 1 liter vann) så de holder seg hvite. Skjær dem grovt i mindre biter og legg dem i en ildfast form. Tilsett 100 g smør, havsalt og pepper. La det steke ved 160 °C i ca. 10 minutter i ovnen.

Skrell og kok potetene. Mos potetene og bland inn gräddosten. Smak til med salt og pepper.

Ta jordskokkene ut av ovnen og rør dem sammen med potetmosen. Moses til en grov masse.

Legg jordskokkblandingen på et stykke al-folie, form den til en pølse ved hjelp av folien. Pakk den godt inn i folien. Settes kaldt i minst en halv time. Når rullen er kald tas folien av. Skjær to cm tykke skiver og stek dem i smør til pent brune biffer.

Ramsløksaus

Hell hvitvin i en gryte. Grovhakk løken, ha den i gryten. La det koke en stund til halvparten av væsken har fordampet. Tilsett fløten og kok til sausen blir tykk. Salte og pepre. Tilsett crème fraîche og 100 g smør. La det koke opp og smak til med salt og pepper. Sausen er ferdig når det kommer trege bobler.

Finhakk ramsløken og bland bladene inn i sausen. Kjør med en stavmikser sammen med to spiseskjeer smør til en jevn, grønn saus. Serveres til jordskokkbiffene og grønnsaksraguen.

Grønnsaksragu

Kok potetene sammen med mye dill. Vask og rens grønnsakene og del reddiker, vårløk og kokte poteter. Ha to cm vann i bunnen av en gryte sammen med to spiseskjeer smør. Legg i de kokte, oppskårne potetene og babygulrøttene. La det det småkoke et minutt før du har i vårløken, aspargestoppene og reddikene. Strø på salt og pepper.

Pynt med ruccola, ramsløksblomster og pepper. Serveres sammen med jordskokkbiffer og ramsløksaus.

Kilde: Michael Björklund i TV-serien Mat i Norden/YLE