Sju oppskrifter med ramsløk Han veks vilt i lauvskog, og er blant dei første vekstane vi kan hauste frå naturen om våren. Ramsløk set ein ekstra spiss på mange rettar. Her får du sju ulike oppskrifter med ramsløk. Av Siri Bjelland Berven
Lammepølser med ramsløk Ramsløk gir ein frisk kvitlaukaktig smak til lammepølsene. Har du kjøkenmaskin med kvern og pølsehorn, er det berre å setje i gang.
Stekt makrell med spinatkrem Vårens første gaver fra naturen, som ramsløk, nesler, spinat, raps og nypoteter, serveres til makrell og tomat.
Blomkålsuppe med ramsløk Med våren spretter ramsløken fram, og da er det ekstra kjekt å servere en deilig blomkålsuppe med et lite sting og smak av vår.
Kylling med gulrot, ramsløk og bukkehornsfrø Hele kyllingen blir brukt i Tareq Taylors oppskrift med gulrot, ramsløk og knutekål. Det kokes fond av kyllingskroget som blir til nydelig saus.
Ramsløkpesto Har du et ramsløksted er du heldig. Lag pureér eller pesto, og ha på sterile glass. Nydelig til pasta, salater og som pålegg.
Suppe på poteter og purreløk – vichyssoise Vichyssoise er en frisk og mild fransk suppe med poteter og purreløk som er like god kald som varm. Her nyter vi den som en sval sommersuppe med ristet brød.
Hvit asparges med ramsløk og sprø laks Flott, men enkel forrett eller smårett med delikatessen hvit asparges.
Våre beste av havet sin rettar Vi er velsigna med ein stor blå åker, og han gir og gir. Du kan leike og fornye deg i det uendelege med fiske- og skaldyrretter – frå enkle og kjappe måltid til forseggjord matkunst. Av Ingvill Bjorland
Pad thai Pad thai er en favoritt fra Thailand. Den er ikke vanskelig å lage, men krever litt arbeid. Resultatet blir himmelsk godt.
Mini-paier med deilig variert fyll Piroger er perfekt piknikmat. Smakfulle og vakre små paier gjør alle glade, spesielt hvis du serverer dem i godt selskap. Fyllet kan varieres i det uendelige.
Churros med karamellsaus Sprøtt og herlig godt spansk bakverk. Churros friteres gylne, dyppes i kanelsukker og serveres gjerne med en god dipp. Denne gangen er det karamellsaus.
Fiskesupper fra hele verden Vi elsker fiskesuppe. Den fra Bergen, den indiske og franske. Den raske og den fra bunnen. Gastronomen imponerer også. Kanskje du skulle prøve en ny variant? Av Ingvill Bjorland