Vegansk riskrem

Riskremen setter prikken over i-en for julemiddagen.

Foto: Hanne Høyland / NRK

Vegansk riskrem

Dette ser ut som den klassiske riskremen, men ikke la deg lure. Denne veganske varianten er helt fri for meieriprodukter.

Slik gjør du

Kok risengrynsgrøt etter anvisning på pakken med grøtris, vann, salt, soyamelk og kokosmelk. La deretter grøten avkjøles helt.

Visp soyakremen stiv. Du kan eventuelt ha i litt sukker, det kommer an på hvor søt grøten er.

Vend grøten inn i kremen og server riskremen. Rød saus eller kirsebær er godt til – og glem for all del ikke mandelen!

Tips

  • Start gjerne med et festmåltid med ovnsbakt nøtte- eller linsestek, rosenkål, potetgrateng, brun soppsaus, sautert grønnkål, ovnsbakt rosenkål og avslutt med riskrem til dessert!
  • Alle oppskriftene finner du her: Voilà! Det komplette veganske julemåltidet

Kilde: Mari Hult/Vegetarbloggen