Glass med nektarinchutney.

Smaksrik chutney på nektariner med rødløk, chili og gode kryddere.

Foto: Mari Hult / Vegetarbloggen

Nektarin-chutney

Bruk maten du har til overs – enten det er bær, mango eller nektariner. Lag nydelig tilbehør til kylling og grillmat, og spis med ekstra god samvittighet.

Slik gjør du

Skjær nektarinene i terninger. Grovhakk løk og chili. Finhakk eller riv ingefær dersom du bruker fersk.

Ha alt utenom vann og salt i en gryte. Hvis du bruker nellikspikere, ha dem gjerne i en krydderpose eller teklype, slik at du slipper å lete etter dem når chutneyen er ferdig (de er så små, og forsvinner fort).

La det hele koke opp, og la det småkoke til det begynner å bli skikkelig seigt. Det tar cirka en halv time.

Ha i litt vann om det blir for tykt. Smak til med litt salt om du ønsker det.

Ta ut eventuell kanelstang og nellik.

Server chutneyen med en gang, eller oppbevar den i lukket glass fram til bruk.

Tips

Hvis glasset er helt rent og sterilt kan chutneyen fint holde seg flere måneder i kjøleskap.

Mat laget av Mari Hult

Bruk opp råvarene du har. Lag gressløkpesto, rips-salsa eller nektarinchutney.

Foto: Willem Leendertse / NRK

Kilde: Mari Hult/Vegetarbloggen