Mat laget av Mari Hult

Har du rips i hagen, eller muligheten for å gå på «slang» til venner eller familie, bør du lage noen glass ripssalsa. Her ser du ripssalsa sammen med gressløkpesto og nektarinchutney.

Foto: Willem Leendertse / NRK

Spicy ripssalsa

Rips blandet med hvitløk, tomater, løk og søte smaker. Det er en skatt av en smaksfest. Kjempegodt tilbehør til middag og grillmat.

Slik gjør du

Rens og vask ripsbærene.

Grovhakk rødløk og hvitløk.

Ha alle ingrediensene i en gryte. La det koke opp, og deretter småkoke under lokk i cirka 30 minutter.

Salsaen skal tykne en del, og merk at den kommer til å tykne enda mer når den blir avkjølt.

Tips

Oppskriften er til et «vanlig» syltetøyglass.

Server salsaen varm eller lun, eller oppbevar den i kjøleskapet. Hell den i så fall over i et helt rent (sterilt) glass, da holder den seg i måneder.

Ripssalsa i en blå kopp.

Bruk opp råvarene du har. Lag gressløkpesto, rips-salsa eller nektarinchutney.

Foto: Mari Hult / Vegetarbloggen

Kilde: Mari Hult/Vegetarbloggen