Unngå matsvinn-fella med gresskaret du kjøpte til Halloween Kjøpt gresskar til Halloween, men bare brukt det til pynt? Vegetarbloggeren Mari Hult deler oppskriftene som skal få deg til å bruke hele gresskaret. Av Hanne Høyland og Marie Håland
Bananbrød med gresskar Supersaftig bakst med masse gode smaker fra banan, gresskar, sjokolade og nøtter. Banan og gresskarpuré er en fabelaktig erstatning for egg.
Vegansk pumpkin spice latte Mari Hults høstfavoritt med smak av gresskar, kanel, allehånde, muskat og ingefær. Det har blitt sagt at det var litt som noen hadde tatt et stort kakestykke, hatt det i en blender, og laget en kaffe av det.
Gresskarpuré Dette er en nydelig puré som du kan bruke i bakst, sauser, supper og ikke minst i pumpkin spiced latte. Dette er en av vegetarblogger Mari Hults favorittmetoder for å konservere gresskaret.
Gresskarhummus Ikke kast gresskaret. Det kan bli så mye godt, mener vegetarblogger Mari Hult. Hun foreslår en herlig dipp med gresskar, kikerter, tahini og hvitløk.
Gresskarcupcakes Mange gresskar går til spille som pynt før Halloween. Mari Hult håper hennes cupcakes kan inspirere til å ikke kaste gresskarets innmat. Hun lager cupcakes med krydra bunn og mild kremostglasur.
Nøttestek med selleri og bygg Nøttesteken blir laget i porsjonsstørrelser. Nøtter, sellerirot, sopp og perlebygg pakkes i butterdeig. Vegansk festmiddag fra Mari Hult.
Rosenkål med granateple Rosenkål med granateplekjerner og pistasjnøtter stekes i panne før de serveres med litt ekstra søtt på toppen.
«When life gives you lemons» ... Dei beste sitronane i verda kjem frå Italia, og nå er Amalfi-sitronane på sitt beste. Det må vi utnytte. Når livet gir deg sitronar, lag limonade – eller kake, kjeks, is, pai eller middag. Av Ingvill Bjorland
Våre mest populære middagar Kva skal vi ha til middag? Du treng ikkje lure lenger. Dette er dei ni mest populære middagane våre i 2022. Vi unner deg å prøve desse. Dette er verkeleg gode saker. Av Siri Bjelland Berven og Ingvill Bjorland
Taco med hjertesalat, kylling, avokadomos og hjemmelaget tacokrydder Lag tacokrydderet selv! Da har du full kontroll over ingrediensene og kan bestemme hvor sterk blandingen skal være. Lars Erik Vesterdal serverer taco på hjertesalatblad med kylling, mango og avokadomos.
Tomatbruschetta Brødskiver med en enkel tomatsalat med tomater i mange farger, mozzarella, hvitløk, basilikum og salte sitroner.
Vafler på norsk og svensk Når en australier kommer til Skandinavia oppdager han at vafler er en spesialitet. Men vaflene er ikke like i Norge og Sverige. Her er Adam Liaws oppskrifter på norske og svenske vafler.