Glasskål med gressløkpesto.

Vegetarblogger Mari Hult har eksperimentert seg fram til denne gressløkpestoen med salt, syre og olje.

Foto: Mari Hult / Vegetarbloggen

Gressløk-pesto

Her er det gressløk, basilikum og gresskarkjerner – salt, syre, olje. Pestoen er nydelig som pålegg på ristet brød, som en lettvint pastasaus eller topping på f.eks. blomkål- eller potetsuppe.

Slik gjør du

Skjær gressløk i litt mindre biter, og ha dem i en foodprosessor. Tilsett basilikum, næringsgjær, gresskarkjerner, salt, sitronsaft og 0,5 dl olje.

Kjør til du har en ganske jevn masse. Vil du ha en litt mer flytende konsistens, kan du helle i litt mer olje mens maskinen går.

Smak til med mer salt og sitronsaft.

Tips

Oppbevar i lukket glass i kjøleskap.

Mat laget av Mari Hult

Bruk opp råvarene du har. Lag gressløkpesto, rips-salsa eller nektarinchutney.

Foto: Willem Leendertse / NRK

Kilde: Mari Hult/Vegetarbloggen