Slik gjør du
I denne varianten bruker Mari Hult en hjemmelaget gresskarpuré og hjemmelaget krydderblanding. Krydderblandingen tar det to sekunder å røre sammen, mens gresskarpuréen krever litt mer tid. Oppskriftene finner du i bunnen under tips.
Blir det litt for voldsomt, så kan du få kjøpt gresskarpuré i godt assorterte dagligvarebutikker, spesielt de med godt utvalg av amerikanske varer.
Har du en egen melkesteamer, kan du varme melken i denne, og helle den på i slutten av oppskriften. Her gjør vi det på den gammeldagse måten.
Rør sammen gresskarpuré, lønnesirup og krydderblanding i en gryte, og varm det opp til det begynner å frese. Hell på plantemelk, og varm det forsiktig opp til litt under kokepunktet. Visp godt slik at du får litt skum.
Ha espresso i to kopper, hell melken over. Topp eventuelt med litt piska plantekrem, og et ekstra dryss av krydderblandingen.
Nyt med en gang.
Tips
Gresskarkrydder
- 6 ss kanel
- 3 ss malt ingefær
- 3 ts malt allehånde
- 3 ts muskat
Rør sammen alle ingrediensene. Oppbevar i lukket glass eller boks inne i et mørkt skap.
Oppskrift på gresskarpuré