Vegansk pumpkin spice latte

Det blir fort høststemning med en god latte til kveldskosen.

Foto: Mari Hult / Vegetarbloggen

Vegansk pumpkin spice latte

Mari Hults høstfavoritt med smak av gresskar, kanel, allehånde, muskat og ingefær. Det har blitt sagt at det var litt som noen hadde tatt et stort kakestykke, hatt det i en blender, og laget en kaffe av det.

Slik gjør du

I denne varianten bruker Mari Hult en hjemmelaget gresskarpuré og hjemmelaget krydderblanding. Krydderblandingen tar det to sekunder å røre sammen, mens gresskarpuréen krever litt mer tid. Oppskriftene finner du i bunnen under tips.

Blir det litt for voldsomt, så kan du få kjøpt gresskarpuré i godt assorterte dagligvarebutikker, spesielt de med godt utvalg av amerikanske varer.

Har du en egen melkesteamer, kan du varme melken i denne, og helle den på i slutten av oppskriften. Her gjør vi det på den gammeldagse måten.

Rør sammen gresskarpuré, lønnesirup og krydderblanding i en gryte, og varm det opp til det begynner å frese. Hell på plantemelk, og varm det forsiktig opp til litt under kokepunktet. Visp godt slik at du får litt skum.

Ha espresso i to kopper, hell melken over. Topp eventuelt med litt piska plantekrem, og et ekstra dryss av krydderblandingen.

Nyt med en gang.

Tips

Gresskarkrydder

  • 6 ss kanel
  • 3 ss malt ingefær
  • 3 ts malt allehånde
  • 3 ts muskat

Rør sammen alle ingrediensene. Oppbevar i lukket glass eller boks inne i et mørkt skap.

Oppskrift på gresskarpuré

Kilde: Mari Hult/Vegetarbloggen