Gresskargryte med gresskarsalat.

Grønn curry og appelsin gir både en krydret, frisk og syrlig smak på gresskargryten.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Gresskar­gryte med gresskar­salat

En kjapp og enkel høstgryte med flaskegresskar. Her får du hverdagsmat klar på en halvtime.

Slik gjør du

Gresskargryte

Skrell og skjær gresskaret og poteter i store terninger. Skjær purren i tykke skiver.

Stek grønnsaker og gresskarkjerner i litt olje under lokk i en stor panne til de får litt farge. Slå på grønnsakbuljong, kokosmelk og grønn curry paste. La det småkoke på svak varme under lokk til grønnsakene er møre. Smak til med salt og appelsinterninger.

Serveres med rå gresskarsalat.

Rå gresskarsalat

Strimle gresskaret med en spiralizer eller skjær tynne strimler. Gresskarspagettien marineres i appelsinsaft, sitronsaft, gresskarkjerneolje og finhakkede urter. Smak til med salt og pepper.

En blå tallerken med gresskarsalat. Gresskaret er laget som spagettistrimler.

Det ser ut som spagetti, men er gresskar som har vært gjennom en spiralizer.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE