Gresskarpuré

Heldigvis går det an å bevare gresskarsmaken langt utover vinteren og våren, hvis du kan et par triks. Gresskarpuré er et av de.

Foto: Mari Hult / Vegetarbloggen

Gresskarpuré

Dette er en nydelig puré som du kan bruke i bakst, sauser, supper og ikke minst i pumpkin spiced latte. Dette er en av vegetarblogger Mari Hults favorittmetoder for å konservere gresskaret.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 175 grader, og finn fram en ildfast form som er stor nok til å ha arealet av to gresskarhalvdeler liggende ned.

Del gresskaret i to. Bruk en spiseskje til å ta ut innmaten (frø og sånt). Hell vann i formen, sett gresskaret over med det uthulte rommet ned mot formen.

Har du allerede skjært ut biter av gresskarkjøttet, kan du legge alle disse i en haug i formen, ha på vann og toppe med folie. Etter ovnsbaking har du dem rett i en food processor.

Dekk formen med aluminiumsfolie, sett i ovnen og stek i 45 minutter til 1 time. Gresskaret skal være litt mykt i toppen når du tar det ut (dytt en skje nedi og se om det lett gir etter).

Grav ut fruktkjøttet og ha det over i en foodprocessor. Kjør til en helt jevn puré, det går kjapt.

Ha over i rene beholdere, og oppbevar kaldt. Jeg pleier å ha puréen i et par steriliserte glass i kjøleskapet, og fryser resten ned i frysebeger.

Tips

  • Du kan lagre puréen både i kjøleskap og fryser.

Kilde: Mari Hult/Vegetarbloggen