Slik gjør du
Sil laken av linsene og skyll dem i vann. Bruker du tørka linser må de kokes møre før bruk.
Kok opp vann i en gryte. Grovhakk blomkålen og ha i. Kok til den så vidt er mør. Heller for lite enn for mye, om du er i tvil. Grovhakk sjalottløken.
Ha linser, blomkål, sjalottløk og buljongpulver i en bolle. Dersom du vil ha julesmak på det hele kan du tilsette ingefær og muskat også. Ha også i havregryn. Mos det hele raskt sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Stek først en prøve-delle. Dersom den ikke holder på fasongen kan du ha litt mer havregryn i deigen.
Form vegadeller av all deigen, og stek dem gylne på hver side.
Tips
- Server gjerne med ovnsbakt nøtte- eller linsestek, rosenkål, potetgrateng, brun soppsaus, sautert grønnkål og riskrem til dessert!
- Alle oppskriftene finner du her: