Vegadeller

Vegadellene skal stekes til de får en gyllen farge som dette.

Foto: Hanne Høyland / NRK

Vegadeller

Med ingefær og muskat blir disse blomkålkakene tilbehør til den veganske julemiddagen.

Slik gjør du

Sil laken av linsene og skyll dem i vann. Bruker du tørka linser må de kokes møre før bruk.

Kok opp vann i en gryte. Grovhakk blomkålen og ha i. Kok til den så vidt er mør. Heller for lite enn for mye, om du er i tvil. Grovhakk sjalottløken.

Ha linser, blomkål, sjalottløk og buljongpulver i en bolle. Dersom du vil ha julesmak på det hele kan du tilsette ingefær og muskat også. Ha også i havregryn. Mos det hele raskt sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Stek først en prøve-delle. Dersom den ikke holder på fasongen kan du ha litt mer havregryn i deigen.

Form vegadeller av all deigen, og stek dem gylne på hver side.

Tips

Kilde: Mari Hult/vegetarbloggen