Vegansk julekake med kaffefyll

Plantebasert kake med kaffefyll pyntet med mandel-karamell og granateplekjerner fra Coco-Kanel, et vegansk bakeri i Stavanger.

Foto: Frida Ripland Moberg

Rå vegansk julekake

En rå, vegansk kake som er inspirert av superkombinasjonen sjokolade og stjerneanis. Dette er et sunnere alternativ til den tradisjonelle julebaksten.

Slik gjør du

Tertebunn

Kjør alle de tørre ingrediensene i kjøkkenmaskinen i et par minutter. Tilsett dadler og smeltet kakaosmør. Tilsett vann etter behov og kjør på lav hastighet til deigen samler seg. Den skal ikke blir for klissete. Smør en paiform med kokosolje og trykk deigen ut i formen.

Kaffefyll

Smelt kakaosmøret og press saft fra sitronen. Ha alle ingrediensene til fyllet i en blender. Kjør i et par minutter til du får en jevn og silkemyk krem. Hell fyllet over i paiformen og sett i fryseren. Kaken fryses i 2 timer før servering.

Mandel-karamell krønsj

Kjør kokosblomstsukkeret i en liten kaffeblender til det blir finmalt og lysere i fargen. Ha deretter alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør i noen sekunder til mandlene er grovt kuttet opp, og lønnesirupen har festet seg godt til de andre ingrediensene og det finmalte kokosblomstsukkeret. Mandlene skal ha konsistens som til granola.

Om du har tørkeovn, så kan krønsjen tørkes over natten på høyeste varme til den er fin og sprø (10-14 timer), eller så kan den stekes på 100 grader i et par timer.

Strø krønsjen over kaken, og pynt med granateplekjerner.

Tips

  • Kutt gjerne opp kaken før den dekoreres med den sprø krønsjen og granateplekjernene.
  • Om du bruker litt harde dadler kan de først kuttes opp i småbiter eller eventuelt bløtlegges litt i vann.
  • I bunnen kan du bruke hvilke som helst andre nøtter, og bare kjøre dem i blenderen til melkonsistens før du tilsetter de andre ingrediensene.

Kilde: Maria Madland/coco-kanel.no