Tunfisktartar i sikori-salat

Tunfisktartar kan serveres i salatblad eller på ciabatta.

Foto: ITV

Tunfisktartar i sikorisalat

Denne klassikeren finnes i mange varianter på restauranter langs den sørlige italienske kysten, spesielt på Sicilia og i Calabria. TV-kokken Gino D'Acampo har prøvd mange forskjellige varianter, og dette er hans favoritt.

Slik gjør du

Skjær tunfisk og ansjos i små terninger. Fjern kjernen til tomatene og hakk i terninger (bruk plommetomater, fordi de runde tomatene har for mye vann). Grovhakk kapers, og oliven. Finhakk chili, vårløk og persille. Bland alt sammen i en middels stor bolle.

Hell over oljen og tilsett sitronskall og juice fra en sitron. Vend alt forsiktig sammen. La stå i 5 minutter, slik at smakene kan flyte sammen.

Pensle begge sider av ciabattaen med litt olivenolje og rist godt på grillen til den er lett gyllen. Avkjøl og gni deretter hvitløkfedd over begge sider.

Legg et sikori- eller salatblad på hver tallerken og ha tunfiskblandingen i bladene. Drypp over ansjosolje, hvis du bruker det. Server med ciabattaen.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-programmet «Ginos italienske fristelser»