Linguini med pesto og grønne bønner

De grønne bønnene koker med pastaen de siste minuttene.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Linguini med pesto og grønne bønner

Vegetarisk pastarett med en vri på pestoen. Den lille øya Salina er kjent for sine kapers, de blir en del av Ginos pesto.

Slik gjør du

Pesto

Bland olje, hvitløk og pinjekjerner i en food processor. Kjør i omtrent ett minutt, eller til hvitløken og pinjekjernene har blitt til små biter. Tilsett basilikum og kjør til en litt grov pasta. Ha blandingen i en stor bolle. Rør inn revet pecorino og hakket kapers. Smak til med salt og sett pestoen til side.

Linguini med pesto, grønne bønner og kapers

Kok linguini i en stor gryte med salt vann. Omtrent to minutter før den er ferdig kokt har du i bønnene. Ta vare på 4 spiseskjeer av kokevannet. Sil pastaen godt.

Hell pasta og bønner over i bollen med pesto. Bland inn kokevannet du tok vare på. Rør i omtrent 30 sekunder. Ha på litt ekstra olje til slutt.

Tips

  • Linguini er lang og tynn pasta som ligner spagetti. Men den er litt klemt sammen, så tverrsnittet er ovalt.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»