Salat med blekksprut og sterk salami

Salat med kikerter, bønner, oliven, tomater, stekt blekksprut og salami.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Salat med stekt blekksprut og sterk salami

Gino D'Acampo laget denne retten på den vakre øya Panarea, der er det mye blekksprut i havet. Salaten er full av sterk smak og passer godt som en sommerlig hovedrett.

Slik gjør du

Hell vannet av kikertene og borlottibønnene og skyll dem i kaldt vann. Skjær tomatene i fire. La oljen dryppe av de halvtørkede tomatene og skjær dem i biter. Fjern frøene fra chilien og skjær i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløkfeddet. Skjær salamien i skiver 5 millimeter tykke, del dem i to.

Ha kikertene og bønnene i en stor bolle sammen med friske og halvtørkede tomater, oliven, chili, hvitløk og persille. Tilsett sitronsaft og 5 spiseskjeer olje. Smak til med salt og rør godt sammen. Sett blandingen til side.

Rens og del opp blekkspruten. Del kappen i to. Når den er delt og foldet ut lager du et rutemønster på innsiden av kappen. Da krøller den seg, og kommer til å se veldig fin ut. Del kappen i fire. Tentaklene skjærer du som du vil.

Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor stekepanne på høy varme. Ha i blekkspruten. Stek i omtrent 1 minutt, snu på innholdet etter halvgått tid. Stek til blekksprutbitene har blitt gylne og karamellisert. Tilsett salami, strø på salt og stek i 1 minutt.

Tilsett rucola i bønne-blandingen, bland forsiktig til rucolaen har fått et oljelag. Legg alt over på et stort serveringsfat. Fyll på med salami og blekksprut. Dryss over basilikum. Serveres med det samme.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»