Salat med stekt blekksprut og sterk salami Gino D'Acampo laget denne retten på den vakre øya Panarea, der er det mye blekksprut i havet. Salaten er full av sterk smak og passer godt som en sommerlig hovedrett.
Linguini med pesto og grønne bønner Vegetarisk pastarett med en vri på pestoen. Den lille øya Salina er kjent for sine kapers, de blir en del av Ginos pesto.
Fruktgelé med prosecco Dette er en sommerlig dessert som du kan lage i god tid, perfekt når du skal ha gjester. Den har noen spesielle ingredienser: Prosecco og bergamottsirup. Bergamottsirup lages av sitrusfrukten bergamott som dyrkes i Calabria.
Reker på calabrisk vis 'Nduja er en smørbar salamipølse laget med sterk chili fra Calabria. Den er sterk, søt og med røyksmak og passer perfekt i sauser eller som pålegg på brød. 'Nduja setter smaken på denne retten med reker fra Middelhavet.
Aubergine med mozzarella og paprika Denne superenkle men imponerende retten er perfekt som en forrett eller lett lunsj. Serveres med ristet ciabatta.
Fusilli med pancetta og mozzarella Pastaskruer, fusilli, får en herlig saus med italiensk bacon, hermetiske cherrytomater, aubergine og squash. Mozzarellaen har du i helt til slutt.
Spagetti med skjell Hjerteskjell og blåskjell servert med spagetti blir den klassiske italienske retten spaghetti vongole.
Fritert sjømat med sitronmajones En fritert blanding av sjømat, fritto misto, er en rett du finner i de fleste restauranter langs Middelhavet. De klassiske ingrediensene er store reker, ansjos, akkar, sardiner og annen småfisk. Det beste med denne retten er at du bruker det som er til salgs i din fiskebutikk.
Honningmarinert grillet kylling med rosmarinpoteter Kyllingen skal stekes på så høy varme at honningmarinaden svir seg. Den bitre smaken av brent og den søte honningen smaker fortreffelig sammen med rosmarinpotetene.
Brytebrød med parmesanost Brytebrødet er fint tilbehør til supper, salater og pastaretter. Det kan nytes slik det er, men det smaker ekstra godt hvis du deler det på midten og stryker på litt godt smør.
Juksebacalao Lise Finckenhagen lager fiskemiddag med lettsaltet torsk. Hun har hoppet over klippfisken, men tilbehøret er det samme som mange bruker i bacalao.
Kanelknuter med vaniljekrem og solbær Gjærbakst med friske bær og vaniljekrem fra Lise Finckenhagen. Alt på en gang i en bolle: smør, sukker og kanel, vaniljekrem og rørte solbær. Deigen skal bare heve en gang.
Panna cotta med lime Fløyelsmyk dessert med frisk smak av lime. Fløtepuddingen får en frisk smak av frukt og bær med bringebær eller pasjonsfrukt.
Piadina på to måter Ost og skinke eller stekte grønnsaker mellom tynne brød? TV-kokken Gino D'Acampo lager pesto som passer til begge.
Hvit pizza med kantarell Lise Finckenhagen lager pizzaen hvit ved å bytte ut tomatsaus med crème fraîche. Kantareller, parmesan, spekeskinke og trøffelolje bidrar med mye smak i hennes oppskrift.