Gino D'Acampo laget denne retten på den vakre øya Panarea, der er det mye blekksprut i havet. Salaten er full av sterk smak og passer godt som en sommerlig hovedrett.
Vegetarisk pastarett med en vri på pestoen. Den lille øya Salina er kjent for sine kapers, de blir en del av Ginos pesto.
Dette er en sommerlig dessert som du kan lage i god tid, perfekt når du skal ha gjester. Den har noen spesielle ingredienser: Prosecco og bergamottsirup. Bergamottsirup lages av sitrusfrukten bergamott som dyrkes i Calabria.
'Nduja er en smørbar salamipølse laget med sterk chili fra Calabria. Den er sterk, søt og med røyksmak og passer perfekt i sauser eller som pålegg på brød. 'Nduja setter smaken på denne retten med reker fra Middelhavet.
Denne superenkle men imponerende retten er perfekt som en forrett eller lett lunsj. Serveres med ristet ciabatta.
Pastaskruer, fusilli, får en herlig saus med italiensk bacon, hermetiske cherrytomater, aubergine og squash. Mozzarellaen har du i helt til slutt.
Hjerteskjell og blåskjell servert med spagetti blir den klassiske italienske retten spaghetti vongole.
En fritert blanding av sjømat, fritto misto, er en rett du finner i de fleste restauranter langs Middelhavet. De klassiske ingrediensene er store reker, ansjos, akkar, sardiner og annen småfisk. Det beste med denne retten er at du bruker det som er til salgs i din fiskebutikk.
Kyllingen skal stekes på så høy varme at honningmarinaden svir seg. Den bitre smaken av brent og den søte honningen smaker fortreffelig sammen med rosmarinpotetene.