Slik gjør du
Pico de gallo – Salsa
Skjær tomatene i små biter. Bland dem i en skål og tilsett litt limesaft, honning, olivenolje, finhakket jalapeño, salt og pepper.
Tilsett finhakket koriander og rødløk.
Guacamole
Mos avokadoen. Fjern kjernene i tomaten. Finhakk tomatkjøttet, hvitløk, rødløk, koriander og jalapeño. Bland alle ingrediensene. Smak til med tabasko, salt og pepper.
Limeaioli
Bland sammen alle ingrediensene til en limeaioli.
Grillet tunfisk
Gni tunfisken inn med litt olivenolje og tacokrydder.
Varm opp en grillpanne eller stekepanne til den er rykende varm.
Legg tunfisken i den varme pannen. Ikke ha olje i pannen, det er nok det som allerede er rundt fisken. Stek i cirka 15 sekunder på hver side. Fisken skal endre farge og få en liten skorpe, men den skal være helt rå inni.
Skjær fisken i skiver.
Tacos
Grill tortillas i grillpannen og legg dem i et håndkle så de serveres varme.
Server tunfisktaco med litt babyspinat i bunnen, så guacamole, pico de gallo, grillet tunfisk, hakket rødløk, koriander og limeaioli.