Tre hvetetortillas fylt med guacamole, pico de gallo, tunfisk i skiver, limeaioli og koriander.

Leila Lindholm står bak den lekre oppskriften på taco med tunfisk.

Foto: SVT

Tunfisktaco med limeaioli

Prøv tunfisk i tacoen, en variant av fisketaco som får tennene til å løpe i vann.

Slik gjør du

Pico de gallo – Salsa

Skjær tomatene i små biter. Bland dem i en skål og tilsett litt limesaft, honning, olivenolje, finhakket jalapeño, salt og pepper.

Tilsett finhakket koriander og rødløk.

Guacamole

Mos avokadoen. Fjern kjernene i tomaten. Finhakk tomatkjøttet, hvitløk, rødløk, koriander og jalapeño. Bland alle ingrediensene. Smak til med tabasko, salt og pepper.

Limeaioli

Bland sammen alle ingrediensene til en limeaioli.

Grillet tunfisk

Gni tunfisken inn med litt olivenolje og tacokrydder.

Varm opp en grillpanne eller stekepanne til den er rykende varm.

Legg tunfisken i den varme pannen. Ikke ha olje i pannen, det er nok det som allerede er rundt fisken. Stek i cirka 15 sekunder på hver side. Fisken skal endre farge og få en liten skorpe, men den skal være helt rå inni.

Skjær fisken i skiver.

Tacos

Grill tortillas i grillpannen og legg dem i et håndkle så de serveres varme.

Server tunfisktaco med litt babyspinat i bunnen, så guacamole, pico de gallo, grillet tunfisk, hakket rødløk, koriander og limeaioli.

Kilde: Leila Lindholm i TV-serien Sommermat i Falkenberg/SVT