Laster innhold, vennligst vent..
Trippel sjokoladmoussekake

Mørk sjokolade, melkesjokolade og hvit sjokolade i hvert sitt lag.

Foto: Marit Hegle

Trippel sjokolademoussekake

Luksus med sjokolademousse i tre varianter på sjokoladekakebunn.

Slik gjør du

Sjokoladekake

Smelt smøret i en kasserolle på svak varme. Bland inn vann, kakao og vaniljesukker. Fjern kasserollen fra varmen. Skill eggene og bland inn to eggeplommer. Hell blandingen over i en stor bakebolle og tilsett sukker. Bland sammen mel og bakepulver og sikt dette inn i blandingen. Rør godt. Pisk eggehvitene stive i en helt ren glass eller metallbolle. Med en slikkepott rører du inn cirka 1/3 av eggehvitene i resten av røren. Deretter tilsetter du resten av eggehvitene og blander de forsiktig inn. Ikke bland mer enn nødvendig.

Kle bunnen av en rund form, 20 cm, med bakepapir. Fyll røren i formen og stek kaken nest nederst i ovnene i cirka 20 minutter på 180 grader. Sjekk med en kakepinne i midten av kaken for å kjenne om kaken er helt ferdig. Pinnen skal komme ut helt ren. Avkjøl kaken på rist.

Mørk sjokolademousse

Legg gelatinplatene i vann i et par minutter. Grovhakk sjokoladen, og smelt den over vannbad eller på svak effekt i mikrobølgeovnen. Avkjøl til romtemperatur. Varm opp 1/2 dl av fløten i en kjele til den begynner å ryke. Fjern vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Avkjøl til romtemperatur. Bland resten av kremfløten (3 dl) med sukker, espressopulver, kakaopulver og salt. Pisk til en bløt krem. Hell sakte fløten som inneholder gelatinen over i kremen mens du rører. Med en slikkepott vender du inn cirka 1/3 av fløtekremen i sjokoladen. Rør til alt er jevnt fordelt. Rør så inn cirka halvparten av den gjenværende fløtekremen. Når alt dette er jevnt fordelt så rører du inn resten av fløtekremen.

Nå skal du bruke kakeformen du brukte til å lage sjokoladekakebunnen med. Fjern bunnen fra formen, plasser formen på kakefatet du skal servere kaken på, og kle sidene av formen med bakepapir eller klar bakeplast. Legg kakebunnen oppi. Nå må du se an konsistensen til moussen din. Hvis den er veldig rennende så la den stå et par minutter i kjøleskapet for å stivne litt. Den bør være som en bløt krem når du fordeler den jevnt over kakebunnen. La kaken stå i kjøleskapet i cirka 15 minutter før du begynner med neste lag.

Melkesjokolademousse

Legg gelatinplatene i kaldt vann i et par minutter. Grovhakk melkesjokoladen, og smelt den over et vannbad eller på svak effekt i mikrobølgeovnen. Avkjøl til romtemperatur. Varm opp 1/2 dl av kremfløten i en kjele til den begynner å ryke. Fjern vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Avkjøl til romtemperatur. Bland resten av kremfløten (3 dl) med vaniljesukker. Pisk til en bløt krem. Hell sakte fløten som inneholder gelatinen over i kremen mens du rører. Med en slikkepott vender du cirka 1/3 av fløtekremen inn i sjokoladen. Rør til alt er jevnt fordelt. Rør så inn cirka halvparten av den gjenværende fløtekremen. Når alt dette er jevnt fordelt så rører du inn resten av fløtekremen. Fordel melkesjokolademoussen over den mørke sjokolademoussen. La kaken stå i kjøleskapet i ca 15 minutter før du begynner med neste lag.

Hvit sjokolademousse

Legg gelatinplatene i kaldt vann i et par minutter. Grovhakk den hvite sjokoladen, og smelt den over et vannbad eller på svak effekt i mikrobølgeovnen. Avkjøl til romtemperatur. Varm opp 1/2 dl av kremfløten i en kjele til den begynner å ryke. Fjern vannet fra gelatinplatene og løs de opp i den varme fløten. Avkjøl til romtemperatur. Bland resten av kremfløten (3 dl) med vaniljesukker. Pisk til en bløt krem. Hell sakte fløten som inneholder gelatinen over i kremen mens du rører. Med en slikkepott vender du inn ca 1/3 av fløtekremen inn i sjokoladen. Rør til alt er jevnt fordelt. Rør så inn cirka halvparten av den gjenværende fløtekremen. Når alt dette er jevnt fordelt så rører du inn resten av fløtekremen. Fordel den hvite sjokolademoussen over melkesjokolademoussen. La kaken stå i kjøleskapet i minst 2 timer før du fjerner kakeformen og serverer kaken.

Pynt gjerne med litt friske bær og et sjokoladedryss før servering.

Kilde: Marit Hegle