Koppkaker og dessertar på glas Enkelt, lekkert og gøy. Ingen vits å lage ei heil kake viss du berre treng to–tre porsjonar. Så lag desserten i eit glas eller en kopp. Av Ingvill Bjorland
Minirugbrød med kakaonibs, sjokolade, nøtter og aprikoser Bitte små rugbrød med masser av kjerner, mørk sjokolade og sprø kakaonibs er en god snacks å ha med i matpakken eller på farten. Mørk sjokolade smaker fantastisk sammen med brent rug. Oppskrift fra Adam Aamann i Matmagasinet.
Verdens beste sjokolademousse Dette er verdens beste sjokolademousse – i alle fall hvis man spør Adam Aamann som laget denne lekre desserten i TV-serien Matmagasinet. Adam er veldig glad i mørk sjokolade, og i denne oppskriften kommer den til sin rett. Et søtt punktum på en god middag.
Sjokolademousse med avokado Avokado kan brukes til dessert i en god og sunn sjokolademousse. Oppskriften kan også brukes som ansiktsmaske!
Appelsintroika Appelsin og sjokolade er en fantastisk kombinasjon, kombinerer du med marsipan så har du smaken av påske. Prøv oppskriften på appelsintroika fra Marit Hegle.
Sjokoladefondant med chili og salt karamell Ha chili i sjokoladefondanten og server den med jordbær og salt karamellsaus. En uslåelig kombinasjon av søtt, salt og litt sterkt på en gang.
Mørk sjokoladekake uten egg og melk Å bake uten egg og melk kan føles fremmed for mange, men sannheten er at det er utrolig enkelt – og du vil ikke smake forskjellen!
By på sjokolade Det er tiden for å gi den eller de du er glad i litt ekstra oppmerksomhet. Vi har valgt ut åtte fristende oppskrifter med sjokolade for å gi deg inspirasjon til valentinsdagen. Av Siri Bjelland Berven
Tagliatelle med tomater, bacon og ost Denne pastaretten er laget med lokale råvarer fra Alto-Adige, helt nord i Italia. Men kokken Gino D'Acampo har forslag til hvordan du kan lage den med bacon og ost som kan kjøpes i våre butikker.
Kikertburger med rødbete-tzatziki Dersom du foretrekker en kjøttfri burger, prøv denne som er laget av kikerter. Piff opp med rødbete-tzatziki, syltet rødløk og gode sauser.
Myke fylte horn Disse myke hornene er veldig gode som formiddagsmat eller som turmat. Du kan variere fyllet med for eksempel litt pizzasaus eller pesto, bruk det du finner i kjøleskapet ditt.
Eple og karamellform med mandeltopping Når eplene blir stekt i smør og karamellsaus må det jo bli godt. Med et sprøtt lokk som smaker av ingefær og kanel er desserten fullkommen. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Kyllingsalat med marinert rødløk En mettende salat med noe sprøtt, noe mykt, noe friskt og noe søtt. Kyllingsalaten serveres med dressing på crème fraîche.
Ørret med asiatiske smaker Lise Finckenhagen lager fisken med paprika, gulrot og brokkoli, men du kan godt bruke asparges, bønner, blomkål, squash, sukkererter og sopp i stedet.