Trippel sjokoladebrownies

Passe store kvadrater med brownies med sjokoladebiter, sjokoladeglasur og salt.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Trippel sjokoladebrownies

Lag på lag med sjokolade! Kan det bli bedre? Imponer med en trippel sjokoladebrownie, bestående av smeltet sjokolade i røren, sjokoladebiter og sjokoladetopping.

Slik gjør du

Kle en liten langpanne (25 x 25 eller 20 x 30 centimeter) med bakepapir.

Varm ovnen til 170 grader.

Hakk sjokoladen. Smelt smøret i en kasserolle over middels varme. Senk temperaturen og visp inn 200 gram sjokolade. Trekk kasserollen til side når all sjokoladen har smeltet. Visp sammen egg, brunt sukker og sukker i en bolle. Visp til blandingen blir litt luftig og «pløsete», men pass på at det ikke blir eggedosis. Sikt sammen vaniljesukker, mel og kakao. Rør sjokoladesmøret inn i eggeblandingen og tilsett det tørre. Rør deigen raskt sammen til den akkurat blir glatt og jevn.

Hell røren over i kakeformen, dryss over resten av sjokoladen og stek browniesen midt i ovnen i cirka 35 minutter. Avkjøles i formen.

Topping

Finhakk sjokoladen til toppingen og ha den over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.

Tilsett smøret og la det stå et lite minutt før du begynner å røre med en slikkepott til all sjokoladen har smeltet. Sjokoladeblandingen skal bli tykk, blank og elastisk. Bre sjokoladen over den delvis eller helt avkjølte kaken. Dryss til slutt over en god klype flaksalt. La kaken stå i kjøleskapet eller i romtemperatur, til glasuren har stivnet.

Tips

  • Kaken kan gjerne spises nystekt, men blir ekstra seig hvis den får stå natten over i kjøleskapet.
  • Kaken kan helt fint lages uten den ekstra toppingen.

Kilde: Lise Finckenhagen i Holm NRK P1+