Koppkake NRK Mat har testet TikTok-fenomenet koppkake, eller «cake in a cup», som det også kalles. Sleng noen ingredienser sammen i en kopp, ha det i mikroen og voilà du har en porsjonskake på få minutter.
Bakt sjokoladeterte med bringebær Alle liker en god tertebunn, med den fyldige, varme smaken av bakt smør og sukker. Så hvorfor ikke putte det aller beste i verden oppi tertebunnen, nemlig sjokolade? Oppskriften er fra sjokoladeekspert og konditor Sverre Sætre.
Concorde på min måte Dette er Sverre Sætres versjon av kaken som ble laget for å feire det supersoniske flyet Concorde. Kaken består av sprø kjeks og hasselnøtter, sjokolademousse og glasur. Den skal pyntes med marengspinner, makroner, bær og tynne sjokoladeplater.
Fouzias sjokoladekake En heftig sjokoladekake som står på bordet når det er bursdagsfeiring eller spesielle anledninger hos familien Mir.
Oreokake med myk browniebunn Oreokaken har blitt en favoritt i mange hjem, og det er ikke uten grunn. Denne kaken er enkel å lage og den smaker helt himmelsk, ifølge Marit Hegle.
Sjokoladekake med peanøttsmørkrem Det er ingen hemmelighet at Lise Finckenhagen er fan av Elvis Presley. Denne sjokoladekaken har hun laget med rockekongen i tankene.
Mandel- og sjokoladekake med pistasj Torta caprese er en spesialitet fra den italienske øya Capri. Kaken er enkel og elegant, akkurat som øya den er fra, mener kokken.
Sjokoladekake på bønner En sunn sjokoladekake, finnes det? Og er den virkelig god? Tareq Taylor ble så inspirert at han testet det ut, og laget denne oppskriften. Kaken er glutenfri.
Salte, spicy mandler Sprø, salte og litt sterke mandler er snacks de fleste har vanskelig for å la stå i fred. I denne oppskriften kan du velge mellom kajennepepper, chili og røykt paprika.
Sitron- og pistasjkjeks Hvis du fryser deigen til disse gode sitron- og pistasjkjeksene, kan du få dem nystekte hver gang de skal serveres. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Bygg- og kikertsalat Dette er en middagssalat som kan spises alene eller brukes som tilbehør. Lager du litt ekstra, er den god som lunsj dagen etter.
Kylling med gulrot, ramsløk og bukkehornsfrø Hele kyllingen blir brukt i Tareq Taylors oppskrift med gulrot, ramsløk og knutekål. Det kokes fond av kyllingskroget som blir til nydelig saus.
Rabarbrasmuldrepai med bringebær, ingefær og vanilje Når vi skal feire vår og sommer er rabarbra en selvsagt ingrediens. Lise Finckenhagen lager mørdeig til paibunnen og smuldredeig til lokket. Og mellom de to lagene blander hun rabarbra, bringebær, ingefær og vaniljefrø.
Asparges med skinke og hollandés Asparges og hollandéssaus passer ypperlig sammen. Lise Finckenhagen serverer asparges med saus og noen skiver god spekeskinke.