Koppkake NRK Mat har testet TikTok-fenomenet koppkake, eller «cake in a cup», som det også kalles. Sleng noen ingredienser sammen i en kopp, ha det i mikroen og voilà du har en porsjonskake på få minutter.
Bakt sjokoladeterte med bringebær Alle liker en god tertebunn, med den fyldige, varme smaken av bakt smør og sukker. Så hvorfor ikke putte det aller beste i verden oppi tertebunnen, nemlig sjokolade? Oppskriften er fra sjokoladeekspert og konditor Sverre Sætre.
Concorde på min måte Dette er Sverre Sætres versjon av kaken som ble laget for å feire det supersoniske flyet Concorde. Kaken består av sprø kjeks og hasselnøtter, sjokolademousse og glasur. Den skal pyntes med marengspinner, makroner, bær og tynne sjokoladeplater.
Fouzias sjokoladekake En heftig sjokoladekake som står på bordet når det er bursdagsfeiring eller spesielle anledninger hos familien Mir.
Familien Romanos sjokoladekake Sjokoladekake må med når det er bursdag. Familien Romano har sin variant med barnevennlig pynt.
Oreokake med myk browniebunn Oreokaken har blitt en favoritt i mange hjem, og det er ikke uten grunn. Denne kaken er enkel å lage og den smaker helt himmelsk, ifølge Marit Hegle.
Sjokoladekake med peanøttsmørkrem Det er ingen hemmelighet at Lise Finckenhagen er fan av Elvis Presley. Denne sjokoladekaken har hun laget med rockekongen i tankene.
Mandel- og sjokoladekake med pistasj Torta caprese er en spesialitet fra den italienske øya Capri. Kaken er enkel og elegant, akkurat som øya den er fra, mener kokken.
Våre beste av havet sin rettar Vi er velsigna med ein stor blå åker, og han gir og gir. Du kan leike og fornye deg i det uendelege med fiske- og skaldyrretter – frå enkle og kjappe måltid til forseggjord matkunst. Av Ingvill Bjorland
Pad thai Pad thai er en favoritt fra Thailand. Den er ikke vanskelig å lage, men krever litt arbeid. Resultatet blir himmelsk godt.
Mini-paier med deilig variert fyll Piroger er perfekt piknikmat. Smakfulle og vakre små paier gjør alle glade, spesielt hvis du serverer dem i godt selskap. Fyllet kan varieres i det uendelige.
Churros med karamellsaus Sprøtt og herlig godt spansk bakverk. Churros friteres gylne, dyppes i kanelsukker og serveres gjerne med en god dipp. Denne gangen er det karamellsaus.
Fiskesupper fra hele verden Vi elsker fiskesuppe. Den fra Bergen, den indiske og franske. Den raske og den fra bunnen. Gastronomen imponerer også. Kanskje du skulle prøve en ny variant? Av Ingvill Bjorland